1. Бигл

Симпатично независан, бигл ће наћи забаву било где ако га оставите самог. Невоље могу да настану ако је власник превише равнодушан и не посвећује довољно пажње дресури свог пса и ако не зна какво се велико карактерно биће крије у малом телу бигла.

2. Енглески булдог

Реч је о изузетно интелигентној раси чији припадници могу да буду прилично тврдоглави ако власник није довољно одлучан. Енглески булдог мора да поштује свог власника јер ако то не постоји, потпуно ће игнорисати сваку његову наредбу.

Фото: Профимедиа

 

3. Јазавичар

Велики пас у малом паковању – тако је најбоље описати темпераментног и врло тврдоглавог јазавичара. Прилично су независни и својеглави, па се неће бојати да се ухвате у коштац и с пет пута већим псом, баш због тога што мисле да то могу.

4. Џек Расел теријер

Несташни и враголасти теријер без проблема ће иницирати сукоб снаге воље са својим власником ако примети да је он неодлучан. Ови псићи су жилави, паметни и енергични.

Фото: Профимедиа

 

5. Ротвајлер

Овај снажни пас може да буде диван породични љубимац, али само уз искусног власника и ако се добро дресира без попуштања и уз чврсту доследност. Ако дисциплина изостане, ротвајлер може да почне да се понаша као вођа чопора и тада чак показује агресивност.

6. Аргентинска дога

Још једна раса која није за попустљиве и недоследне. Аргентинска дога независна је раса која тражи чврсту руку и пуно кретања како би потрошила силну енергију и како не би сама пронашла начине за забаву, што може резултирати штетом.

Фото: Профимедиа

 

7. Шар-пеј

Независност је главна особина и ове древне расе. Шар-пеј може да буде одан породични пас, али власник ће морати да заслужи приврженост овог слаткиша.

8. Авганистански хрт

Наводно једна од најстаријих раса, авганистански хрт познат је по својој не баш најдруштвенијој нарави. Овом величанственом псу потребан је власник који ће разумети његову помало арогантну нарав и потребу за доминацијом.

Фото: Профимедиа

 

9. Шкотски теријер

Овом малом чупавцу првенствено је стало до његовог власника, а за људе изван његовог најужег круга није га превише брига. Та једна особа за коју се веже треба да зна како да одржава вођство у односу с овом независном пасмином.

10. Вајмарски птичар

Изузетно интелигентан, вајмарском птичару потребан је власник који ће знати да се носи с његовом оштроумношћу и потребом за редовном и забавном тренингу. Ако то изостане, вајмарски птичар показаће колико независан и слободан може бити.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".