У градски превоз улазе са секирама, ручним косама, душецима, вратима, бурићима с купусом, али и са животињама. Понека вири из транспортера, али није реткост да их држе у наручју или торби.

Анкетирани путници имају опречна мишљења, некоме сметају, а неко нема ништа против да се вози у превозу са нечијим љубимцем.

У складу са Чл. 38 Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији града Београда, љубимци смеју у превоз, али мали. Изузетак су пси водичи слабовидих особа. Понекад неки пас и сам залута у аутобус, да се загреје.

- Може се унети пас или мачка чија је величина 40 центиметара мерена у гребену и то искључиво у посебном транспортеру. Транспортер може бити прављен од различитих материјала, углавном прилагођен да се пас или мачка осећају комотно - навео је Драго Тошић, директор конзорцијума приватних превозника.

Фото: З.Јовановић

 

 

Славица Стевановић, менаџер за односе са јавношћу ЈКП, каже да би Градско саобраћајно предузеће "Београд" требало да опомене таквог путника и да га замоли да напусти возило, ако тај неко не жели да напусти возило, возач може сам да заустави возило и позове комуналну милицију.

Меги се вози градским превозом само кад је неопходно, и то у транспортеру, осим једном приликом кад је транспортер пукао.

- Баш је био је празник, обично то тако иде и онда сам морала хитно да пребацим пса до ветеринарске ординације. Носила сам је у рукама, али она је баш мирна, тако да са њом немам тај проблем - каже Љубица Пушкаревић.

Званична одлука Града је јасна, сваки љубимац мањи од 40 центиметара може да се провоза са нама у аутобусу. Под условом да је у транспортеру.

(РТС)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".