Јасмин

Његов мирис ублажава стрес, доноси позитивну енергију и подстиче романтику. Држите га на прозору окренутог према југу или североистоку. Може да уклони токсине из ваздуха, а препоручује се да се држи у простору у којем проводимо највише времена.

Орхидеја

Према фенг шуију верује се да орхидеје повећавају проток позитивне енергије. Ово дуготрајно цвеће долази у разним величинама и облицима са пријатним мирисом који побољшава расположење и умирује ум. Ноћу ослобађа кисеоник стога је идеално држати је у спаваћој соби.

Фото: Профимедиа

 

Жалфија

Уклања негативне емоције попут љутње и страха и подстиче позитиван проток енергије.

Златна пузавица

Користи се у Азији дуги низ година јер је симбол среће и просперитета. По Фенг шуију његов вертикални облик представља дрвени елемент који утиче на телесну активност, животну енергију и виталност.

Верује се да је одговорна за проток добре енергије у дому, али и да дому у који се унесе доноси срећу и благостање.

Фото: Профимедиа

 

Дрво новца

Фенг шуи стручњаци објашњавају да скоро свака лепа, зелена биљка може бити биљка новца јер суштина је у доброј енергији коју она производи. Међутим, једна од најпознатијих биљака које по веровању доноси новац је красула.

Фото: Профимедиа

 

Јапанско дрво, долар дрво, парац, красула… то су све називи за биљку Crassula ovata. Она потиче из Јужне Африке, а назив је добила по листовима овалног облика који подсећају на кованицу новца.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".