Дејвид Коперфилд један је од најпознатијих мађионичара на свету којем је пошло за руком да оствари статус светске звезде, а његова се имовина данас процењује на око 800 милиона долара.

Фото: Профимедиа

 

 

У свет магије и илузије данас 65-годишњи Дејвид је одлучио да уђе као младић и то како би се решио срамежљивости пред супротним полом, а чини се да му је то итекако пошло за руком.

Иако је данас можда помало заборављен и више се не прича о њему као у 90-има када је био на врхунцу славе, његови су наступи у Америци и даље популарни и за њих се тражи карта више. Форбс га је прогласио најуспешнијим илузионистом на свету, а иза њега је каријера дужа од 40 година. Дејвид се показао и као добар редузетник па успешно води 11 луксузних хотелских ресорта на Бахамима.

Фото: Профимедиа

 

 

Оно чиме данас привлачи велику пажњу је и његов изглед јер од згодног заводника мало је тога остало, а већ је на први поглед јасно да се одлучио за третмане подмлађивања лица, а и коса му је с временом постала све бујнија, а шушка се да заправо носи перику.

Фото: Профимедиа

 

 

Дејвидови успеси су неколико пута остали у сени великих скандала у које је био уплетен, а био је оптужен и за два сексуална злостављања. Прво га је 2007. године за то оптужила Лејси Л. Керол, међутим њена тужба је на крају била одбачена, а пре три годне појавиле су се нове оптужбе и то за злостављање тинејџерке давне 1988. године.

Љубавни живот обележила му је веза с манекенком Клаудијом Шифер коју је упознао на једном од својих наступа, а већ седам месеци касније запросио ју је прстеном од 4,5 милиона долара.

Фото: Профимедиа

 

 

Ипак, пар се никада није венчао, а шушкало се да је њихова веза била само добро осмишљен маркетиншки трик за који је она била добро плаћена.

Од 2006. године Дејвид је у вези је с 28 година млађом манекенком Клои Госелин с којом данас има 11-годишњу ћерку Скај.