Сви је добро памтимо по улози чувене Скали из серије "Досије X", од чијег емитовања је прошло, веровали или не, већ 28 година.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/gilliana

 

 

Кроз 218 епизода, током 11 сезона агент ФБИ-ја Дејна Скали (Џилијан Андерсон) је заједно са Молдером (Дејвид Духовни) истраживала паранормалне појаве и теорије завере о ванземаљцима и владиног заташкавања истих.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/gilliana

 

 

Осим занимљивих заплета, гледаоце је девет година интригирала и хемија која је била очигледна између шармантног Молдера и прелепе Скали.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana)

Џилијен се родила у Чикагу, мајка јој је била компјутерска аналитичарка, а отац је имао малу компанију за филмску и телевизијску постпродукцију.

Била је проблематична тинејџерка, присетила се Џилијен и објаснила да је у исто време била и “дрчна девојка и пропалитет”, дрогирала се и искрадала ноћу из куће да иде на концерте и чинила све оно што раде бунтовни тинејџери.

Џилијен је данас друштвено ангажована активисткиња у Гринпису, бави се и угроженим правима и нестајањем хабитата домородачких племена широм света, помаже хуманитарним организацијама које раде на спашавању Амазоне и угрожених морских еко система.

Године су оставиле трага на некада омиљену глумицу многима. Она је своју препознатљиву црвенкасту косу офарбала у плаво, а на њеном лицу су виљиве промене.

Ево како данас изгледа:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana)

(Стил)