Џонсон је говорећи за "Ел Паис" истакао да постоји велика сличност у тренутном деловању руског председника Путина и онога што је при крају своје председничке каријере радио Милошевић.

- Веома је интересантно да су оба лидера дуго на власти, обе аутократе имају за циљ раст, настоје да ојачају своју унутрашњу позицију и проналазе велики националистички циљ - навео је Џонсон.

Он додаје да је Милошевић кренуо ка убеђивању српског народа да су Косово и Метохија метсо где су се "родили национализам и срспка нација".

- Слободан Милошевић је идентификовао Косово (и Метохију) као место рођења српске нације и инспирисао је свој народ заблудом да ту земљу треба ослободити и спасити - говори он, истичући да постоји велика слићност између "катастрофалне грешке Милошевића" и Путинове изјаве о Кијеву, пореклу руске религије, културе и цивилизације, као и његовим циљевима за Украјину.

Фото: Профимедиа

 

 

Џонсон се осврнуо и на Хашки трибунал, те и на доказе који постоје против руске државе.

- Када је у питању Међународни кривични суд, ово је њихов случај. То би требало да буде прикупљање доказа. Ако постоје докази о коришћењу илегалне муниције, касетних бомби или недозовољеног оружја, то ће морати да реши суд у Холандији - закључио је британски премијер.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".