DŽonson je govoreći za "El Pais" istakao da postoji velika sličnost u trenutnom delovanju ruskog predsednika Putina i onoga što je pri kraju svoje predsedničke karijere radio Milošević.

- Veoma je interesantno da su oba lidera dugo na vlasti, obe autokrate imaju za cilj rast, nastoje da ojačaju svoju unutrašnju poziciju i pronalaze veliki nacionalistički cilj - naveo je DŽonson.

On dodaje da je Milošević krenuo ka ubeđivanju srpskog naroda da su Kosovo i Metohija metso gde su se "rodili nacionalizam i srspka nacija".

- Slobodan Milošević je identifikovao Kosovo (i Metohiju) kao mesto rođenja srpske nacije i inspirisao je svoj narod zabludom da tu zemlju treba osloboditi i spasiti - govori on, ističući da postoji velika slićnost između "katastrofalne greške Miloševića" i Putinove izjave o Kijevu, poreklu ruske religije, kulture i civilizacije, kao i njegovim ciljevima za Ukrajinu.

Foto: Profimedia

 

 

DŽonson se osvrnuo i na Haški tribunal, te i na dokaze koji postoje protiv ruske države.

- Kada je u pitanju Međunarodni krivični sud, ovo je njihov slučaj. To bi trebalo da bude prikupljanje dokaza. Ako postoje dokazi o korišćenju ilegalne municije, kasetnih bombi ili nedozovoljenog oružja, to će morati da reši sud u Holandiji - zaključio je britanski premijer.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".