- На Русију ће бити вршен снажан притисак све док рат у Украјини не буде окончан. Читав свет је уз Украјину, као што сам и ја овде у Украјини са својим пријатељем и колегом, рекао је Блинкен након сусрета са Кулебом, преноси Глас Америке.

Украјински шеф дипломатије поручио је да ће економски и политички притисак партнера Украјине на Русију спасити бројне животе.

Међутим, прецизирао је и да би одбијање НАТО-а да уведе забрану летова изнад Украјине допринети додатним цивилним жртвама током руске инвазије на Украјину.

Додао је и да очекује да оно што је договорено са америчким државним секретаром ускоро буде примењено, укључујући увођење нових санкција Русији и испоруку додатног оружја Украјини.

НАТО се противи увођењу забране летова над Украјином образлажући ту одлуку уверењем да би такав потез у рат могао увући друге државе.

У Украјини је од почетка инвазије руских трупа било више од 350 цивилних жртава, док их је 707 рањено, саопштила је посматрачка мисија Уједињених нација, пренео је Ројтерс.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".