Председник Вучић је јуче разговарао са Макроном а разговор је, каже, био изразито пријатељски.

"Вечерас је рекао важну ствар за нас, а то је да неће бити ни Украјина, ни било ко други, пре Србије у ЕУ", нагласио је Вучић синоћ у емисји "Усијање".

Он је у свом обраћању навео и да ће држава наредне недеље ограничити извоз пшенице - неће бити уведена забрана, али ће извоз бити могућ само уз дозволу владе, како би, каже, нашли млинови наставили да раде и зарађују.

"Данас је најављена највећа несташица пшенице у свету. Важно је да кажем да ће код нас бити довољно пшенице за нас и цео регион јер Србија има довољно пшенице и кукуруза", објаснио је Вучић, додајући да ће бити обезбеђене потребе Србије, али и потребе земаља региона - Северне Македоније, Црне Горе, Албаније и БиХ.

Фото: Профимедиа

 

Ситуација, због догађаја у Украјини,како је рекао веома тешка и последице ће трпети Србија, али и све друге земље у Европи и највећи број земаља света, наводећи да је дошло до поремећаја у набавци роба

Као главни пример, навео је да Србија не може из украјинске луке Измаил да увезе кокс за Железару и гвожђе из Русије, што ствара проблем за рад наших највећих извозника, који значајно доприносе БДП-у.

Додао је да грађани не треба да брину, и да " и после политичке панике људи виде да има свега".

Непотребно је куповати било шта. Знамо чега немамо довољно, и то набављамо. На пример, иако у радњама има довољно, набављамо млеко у праху", рекао је Вучић.

Критиковао је неодговорно понашање појединца, који је због губитка новца ограничио продају нафтних деривата, и онда је то ширено преко друштвених мрежа.

Људи су, додаје, брзо схватили да ипак има свега.

Када је реч о могућности преливања конфликта рекао је да ће Србија чувати мир, сталбилност, бринути о животима своје деце, јер јос сукоби нису потребни, већ је потребан даљи економски раст.

Приметио је и да Срби нажалост воле да се изјашњавају о свему, а некад је важно да се померимо и склонимо и указао да долази много теже време, да се држава сваки дан суочава са безброј проблема, јер извозници у Русију питају како да извозе, поставља се питање како финансијска давања са руским енергетским комплексом остварити.

"Данас сам разумео Тејлорове речи - "воз је кренуо и гази све пред собом". Овако нешто нисам видео - да ни са ким не можете рационално да разговарате, па сам био изненађен добрим разговором са Макроном", истакао је он.

На питање да ли ће прихватити, уколико га сутра на седници Председништва СНС страначке колеге предложе за председничког кандидата, Вучић је одговорио:

"Видећемо сутра како ће ствари да изгледају. Сачекаћемо, да не говорим пре сутра".

Упитан зашто одуговлачи са тим, када су избори расписани, Вучић је рекао да се бавио важнијим стварима од избора - одлукама којима је спасавана Србија, а Србија му је, каже, важнија од избора.

Фото: Профимедиа

 

На изјаву лидера Странке слободе и правде Драгана Ðиласа да "престане да кукумавчи" и да је "договорио са Шесељем да прави владу", Вучћ је рекао да је то политички очај, јер када неко не сме да се бави озбиљним питањима и проблемима, па ћути о Украјини, НАТО-у, Сребреници, кључних ствари, онда је једина политика да се говори да се враћамо у "90-е.

"А, само они живе у "90-им, не виде шта се променило, не виде пруге, путеве, војску, музеје, позоришта, Београд на води, болнице… предлажу да се укину зравствени доприноси, како би за 12 одсто увећали плате… Као у Црној Гори, која је онда од 160.000 изгубила 50.000 запослених", рекао је Вучић.

Он је додао да верује да је тачно да би се сви опозициони кандидати ујединили против њега, али да ствари стоје тако да, како каже, они нису ни близу победе.

"Слава треба да припада онима који се бори, а не онима који кибицују. Размислите да нисмо гласали на овакав начин у ГС УН. Трудли смо се да доведемо фабрике у земљу, а да нисмо тако гласали, данас бисмо били бар без 30 до 50 фабрика, и онај воз би био већ на пола Србије и наставио би да гаси", рекао је Вучић гостујући на Курир телевизији.

Зато је, каже, између изборних резултата и Србије - изабрао Србију.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".