Новак и Јелена Ђоковић познати су као пар који води рачуна о здрављу и исхрани, а Јелена је једном приликом објаснила како је дошло до тога да постане веганка. Све је, наиме, почело у кантини док је била студенткиња.

Фото: Jamie McCarthy/Getty Images

 

- Почела сам да размишљам како да преживим три године јер нисам имала новца да једем у не знам каквим ресторанима, а нисам ни живела у дому где имам кухињу. Тако да је веганство кренуло из муке - рекла је Јелена када је гостовала у емисији "Шта сам теби и ко сам себи" на К1 телевизији.

Такође, супруга тенисера је изјавила да је један од разлога зашто је постала веганка страх од болести.

- Мислим да се људи посвете здравијем начину живота онда када им дијагностикују нешто. Са веганством сам кренула и из страха од болести. И то је најгори начин да почнете и не бих никога саветовала да било шта ради из страха. Ја се трудим да то не радим из страха - поручила је тада Јелена.

Није сигурна да ли ће до краја живота остати веган, али да јој је за сада најважније да се добро осећа.

- Ја сам била велики месојед, и јако га волим још увек, али га не једем. Добро се осећам и мени је то био циљ, да нађем начин како да живим овај живот будна, са енергијом, здрава - казала је, додајући да је важан и начин припреме хране.

- Моја исхрана је 70 одсто сирова храна, а тридесет одсто скувана. Најчешће једем супу, безглутенску тестенину, киноу, пиринач… Тешко је данас наћи праву храну и припремљену на здрав начин. Зато ми је важно да се добро организујем око оброка и срећна сам што имам партнера који је као и ја посвећен томе да остане здрав и јак. Наши режими исхране се тек мало разликују - закључила је том приликом Јелена Ђоковић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".