Обреновчанка Маја Сабљић (61) деценијама важи за једну од најлепших жена које су се појавиле испред камере, а њена вансеријска лепота обезбедила јој је улоге заводница и жена којима је немогуће одолети.

Маја Сабљић је упловила у глумачке воде давне 1979. године када је снимила филм " Личне ствари" о свом упису на Факултет драмских уметности у Београду. Након пријема у ужи круг кандидата она ипак не успева да те године упише глуму. У филму се, поред осталих, могу видети Соња Савић, Зоран Цвијановић, Светислав Гонцић и Оливера Јежина.

Неке њене запаженије улоге је остварила у филмовима и серијама "Грозница љубави", "Пази шта радиш", "Друга Жикина династија", "Бољи живот", "Полицајац са Петловог брда".

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Delta Video

 

На врхунцу славе она одлучује да се повуче и одлази у Америку. Од 1993. године тамо живи, а била је у браку са америчким бизнисменом нашег порекла Ђорђем Зечевићем све до његове смрти 2012. године. 

Спекулисало се да Маја живи на високој нози, те да станује у Булевару сумрака, између Холивуда и Беверли Хилса. Једном приликом је испричала и какве су звезде Холивуда.


- Глумци у Холивуду живе у свом затвореном свету. Али, највеће звезде су у ствари најнормалније и најпријатније особе. То ми је било баш фасцинантно. Пошто смо се мој покојни супруг и ја дружили са Дан Таном и често смо били у једном од његових ресторана, виђали смо познате глумце. Али, њих нико не сме да дави. Међутим, оне које је Дан Тана поздравио или се дружио с њима, виђали смо их и ми - испричала је она. 

Маја данас живи на релацији Лос Анђелес - Београд. Како је рекла, потпуно је посвећена себи, ради на духовној наградњи и није уопште финансијски угрожена. Тренутке проведене у Београду користи да би се виђала са пријатељима.

Обожаваоци њеног лика и дела посебно су се изненадили кад су је пре извесног времена спазили у серији "Јунаци нашег доба" Синише Павића. Маја је играла лик Зине, а многи су коментарисали да су је једва препознали јер је направили дужу паузу у каријери.

Фото: З. Кнежевић

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".