Obrenovčanka Maja Sabljić (61) decenijama važi za jednu od najlepših žena koje su se pojavile ispred kamere, a njena vanserijska lepota obezbedila joj je uloge zavodnica i žena kojima je nemoguće odoleti.

Maja Sabljić je uplovila u glumačke vode davne 1979. godine kada je snimila film " Lične stvari" o svom upisu na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon prijema u uži krug kandidata ona ipak ne uspeva da te godine upiše glumu. U filmu se, pored ostalih, mogu videti Sonja Savić, Zoran Cvijanović, Svetislav Goncić i Olivera Ježina.

Neke njene zapaženije uloge je ostvarila u filmovima i serijama "Groznica ljubavi", "Pazi šta radiš", "Druga Žikina dinastija", "Bolji život", "Policajac sa Petlovog brda".

Foto: Printskrin/Jutjub/Delta Video

 

Na vrhuncu slave ona odlučuje da se povuče i odlazi u Ameriku. Od 1993. godine tamo živi, a bila je u braku sa američkim biznismenom našeg porekla Đorđem Zečevićem sve do njegove smrti 2012. godine. 

Spekulisalo se da Maja živi na visokoj nozi, te da stanuje u Bulevaru sumraka, između Holivuda i Beverli Hilsa. Jednom prilikom je ispričala i kakve su zvezde Holivuda.


- Glumci u Holivudu žive u svom zatvorenom svetu. Ali, najveće zvezde su u stvari najnormalnije i najprijatnije osobe. To mi je bilo baš fascinantno. Pošto smo se moj pokojni suprug i ja družili sa Dan Tanom i često smo bili u jednom od njegovih restorana, viđali smo poznate glumce. Ali, njih niko ne sme da davi. Međutim, one koje je Dan Tana pozdravio ili se družio s njima, viđali smo ih i mi - ispričala je ona. 

Maja danas živi na relaciji Los Anđeles - Beograd. Kako je rekla, potpuno je posvećena sebi, radi na duhovnoj nagradnji i nije uopšte finansijski ugrožena. Trenutke provedene u Beogradu koristi da bi se viđala sa prijateljima.

Obožavaoci njenog lika i dela posebno su se iznenadili kad su je pre izvesnog vremena spazili u seriji "Junaci našeg doba" Siniše Pavića. Maja je igrala lik Zine, a mnogi su komentarisali da su je jedva prepoznali jer je napravili dužu pauzu u karijeri.

Foto: Z. Knežević

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".