И дан-данас препричавају се бројне анегдоте из његовог живота, а једну веома интересантну у својој књизи "Урбане легенде" забележио је новинар Небојша Вуковић.

Како наводи аутор, осим што је био фудбалски геније, популарни Шеки умео је да буде и прави правцати шерет, ништа мање дрзак и маштовит у кафани и на улици.

Фото: Предраг Митић

 

 

- Волим ону причу са семафора код "Београђанке", мада још из времена када та зградурина још није ни постојала, али поменути трептајући саобраћајни симбол поред тог места јесте. Тад се то звало само "код Лондона", по кафани преко пута - пише Вуковић и додаје да је у то време српска престоница имала свега неколико семафора, и то у строгом центру града.

- Поред тадашњег чуда саобраћајне технике обично је стајао и по један снажни, мрколики и несумњиво бркати полицајац - наставља он причу о старим временима.

Управо чувени семафор код Лондона надахнуо је Шекија, који је тада био идол нације, да смисли начин како да импресионира једну од многих лепотица са којима се у то време шетао. Причало се да је месецима планирао како то да уради.

Фото: Предраг Митић

 

 

- Урбана легенда тврди, али баш и не објашњава детаљно шта је то Шеки раније шапнуо дежурном полицијском бркајлији - наводи Вуковић - да овај увече око осам сати уради оно што ће већ урадити. Али, свакако, увеч око осам, кад је шетача било највише, Шеки је са девојком стигао испред пешачког прелаза и семафора код Лондона. И тада је, на чудо невиђено, полицајац стао испред пешачког прелаза и зауставио возила кад им се управо упалило зелено за пролаз и гласно рекао:

- Изволите, друже Шеки, пређите са другарицом на другу страну!

- Наравно, Шеки и моментално зајапурена девојка хитро пређоше на другу страну улице. Иза и испред њих остадоше десетине згранутих очевидаца овог до тада "невиђеног инцидента", у центру Београда. Од тог дана боље упућени Београђани то место су звали - код Шекијевог семафора!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".