Грејс Кели је била једно од најпопуларнијих имена и једна од најлепших жена Холивуда и смешила јој се блистава глумачка каријера. Међутим, све је оставила због љубави.

Фото: Профимедиа

 

 

Принца Ранијеа Трећег од Монака упознала је 1955. године када је стигла на Филмски фестивал у Кану, а том приликом је и предводила америчку делегацију. Она је тада била у вези са француским глумцем Жаном-Пјером Омоном, имала је само 25 година и већ импресивну каријеру иза себе.

Након упознавања са принцом, кренуло је њихово дописивање, а у децембру исте године објављена је њихова веридба. Причало се да је њена породица тада платила мираз у износу од два милиона долара, а гламурозно венчање одржано је у априлу 1956. године.

Фото: Профимедиа

 

 

Свадби у Монаку је присуствовало три хиљаде званица, а церемонија је праћена широм света путем телевизије. Венчаница коју је Грејс носила и данас важи за једну од најлепших и најгламурознијих, а дизајнирала ју је Хелен Роуз.

Када је постала принцеза од Монака, Грејс се одрекла глумачке каријере и посветила се породици и хуманитарном раду.

 

 

Грејс и Раније су имали бројне успоне и падове, а њихова срећа изненада је прекинута трагичном смрћу прелепе принцезе.

Она је 13. септембра 1982. године доживела тешку саобраћајну несрећу када је слетела са литице и задобила озбиљне повреде. Тог дана је возила најмлађу ћерку Стефани на воз јер је требало да отпутује у Париз на школовање. Шушкало се чак и да принцеза тада није била за воланом, већ управо њена ћерка, а да је краљевска палата све заташкала јер је девојчица била малолетна и без возачке дозволе. Стефани је ове наводе демантовала тек 20 година касније, када је смогла снаге да прича о свему томе.

Фото: Профимедиа

 

 

Теорије завере додатно је покренуо сам двор у Монаку јер су смрт принцезе покушали да сакрију, те су све запослене послали на принудни одмор, а за трагедију су сазнавали тек из медија. Принцеза Стефани сломила је неколико ребара и кључну кост, а за мајчину смрт сазнала је два дана касније. Како је принц раније објаснио, смрт своје жене је скривао јер није могао да трпи лажне информације које су кружиле.

Лекари су учинили све да сачувају живот Грејс Кели, али је њена породица на крају била приморана да донесе одлуку да се принцеза 14. септембра искључи са апарата за одржавање у животу јер није било шансе да преживи.

Грејс је у тренутку смрти имала 52 године, а са принцом Ранијеом провела је 26 година у браку. Њега је смрт супруге веома погодила, те њен одлазак никада није преболео, нити се поново оженио.