Како јавља украјински медији Кијев индипендент линија одбране је пробијена. Лака оклопна возила су виђена у центру града, саопштио је председник Харковске регионалне државне администрације Олег Синегубов.

Шеф харковске обласне администрације Олег Синегубов рекао је да су лака војна возила "провалила у град". Пре његових изјава појавили су се снимци на друштвеним мрежама, чија аутентичност није потврђена, на којима се виде неки руски војни аутомобили како се возе около.

Синегубов је позвао становнике да остану унутра, рекавши да су руске трупе изгледа у центру града.

- Не напуштајте склоништа! Оружане снаге Украјине елиминишу непријатеља. Моле се цивили да не излазе на улице - наводи се у саопштењу.

Харков који осим што је други по величини град у Украјини је и њен индустријски центар и ценатр војне индустрије, јер се у том граду налази и велики број фабрика- тенкова Морозов ( друга по величина фабрика после Нижњег Тагила на Уралу), као и други велики број војноиндустријских постројења.

Подсетимо, раније су украјински званичници објавили да је у артиљеријском нападу на једну стамбену зграду страдала жена.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".