Kako javlja ukrajinski mediji Kijev indipendent linija odbrane je probijena. Laka oklopna vozila su viđena u centru grada, saopštio je predsednik Harkovske regionalne državne administracije Oleg Sinegubov.

Šef harkovske oblasne administracije Oleg Sinegubov rekao je da su laka vojna vozila "provalila u grad". Pre njegovih izjava pojavili su se snimci na društvenim mrežama, čija autentičnost nije potvrđena, na kojima se vide neki ruski vojni automobili kako se voze okolo.

Sinegubov je pozvao stanovnike da ostanu unutra, rekavši da su ruske trupe izgleda u centru grada.

- Ne napuštajte skloništa! Oružane snage Ukrajine eliminišu neprijatelja. Mole se civili da ne izlaze na ulice - navodi se u saopštenju.

Harkov koji osim što je drugi po veličini grad u Ukrajini je i njen industrijski centar i cenatr vojne industrije, jer se u tom gradu nalazi i veliki broj fabrika- tenkova Morozov ( druga po veličina fabrika posle Nižnjeg Tagila na Uralu), kao i drugi veliki broj vojnoindustrijskih postrojenja.

Podsetimo, ranije su ukrajinski zvaničnici objavili da je u artiljerijskom napadu na jednu stambenu zgradu stradala žena.

(Telegraf)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".