Ова Украјинка се пре неколико година удала у Зајечару, где живи у великој породици са супругом, свекром и свекрвом. Нажалост, сплетом околности тренутно се налази између два фронта, у граду Апостолову, где живе њени родитељи.

Била у посети

- Са двомесечним сином сам у Украјини, у граду где тренутно нема борбе, али једва чекам да се вратим у Србију. Није уопште пријатно и немам мира кад знам шта се дешава на само неколико километара од нас. Желим што пре да одем и наставим да живим нормалним животом, јер имам бебу и мужа који ме чека, али неће ми бити лако ни да оставим родитеље у овом хаосу - каже Ина.

 

Она каже да јој је снаја испричала да су људи у Украјини у великој паници, панично подижу сав новац са банкомата и да купују храну јер се боје несташица.

- Ина једва чека да дође у Србију. Стално нам говори да се не секирамо и да је у граду у ком је она засад мирно. Наравно, није ни њој свеједно што неколико километара одатле одјекују детонације и чују се рафали - каже Мира.

Плаши ме рат Америке и Русије

Светлана Јесепчух каже да јој кроз главу пролазе најцрњи сценарији.

- Ја причам са мајком преко друштвених мрежа и она се, наравно, много плаши рата. Сви страхују. Хране има, али све је скупо, а плате у Украјини су мале. Све време се обичан народ тамо моли само да се све заврши мирно, али, нажалост, дошло је до правог рата. Ако би Америка и Русија ратовале у Украјини, то би било заиста тешко и ко зна колико би грађани пропатили - каже Светлана.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".