- Драге моје, драги моји!

Многи сте ми писали, хвала вам, и тражили од мене објашњење зашто се не јављам. Одговор је кратак иако мутан, ја сам полуслепа.

- Мене је корона треснула у очи. Била сам два пута у болници, одлични лекари "ништа не виде", не видим ни ја. У даљини ми је све јасно. И брда и долине. Али…Имам проблем са гледањем у мобилни, ТВ екран, компјутер, књигу. Не могу читати, гледати Нетфлиx, сурфовати… Ја сам једина особа у Хрватској која појма нема како изгледа Ханина венчаница, ухапшени министар и шта пада и да ли нешто уопше пада на Украјину - пише она на свом сајту.

- Легендарни ријечки офталмолог професор Ковачевић је рекао да лекари за ово моје друго стање немају објашњење. Кад ће ми се вид вратити и хоће ли нико не зна. Чујем да у Ријеци нисам једина слепица којој након короне мобилни служи за слушање музике.

Фото М. Анђела

 

 

- Нажалост, пропала ми је промоција књиге "Доживотна робија" на Сајму књига у Новом Саду, сви договорени наступи на телевизији, не подносим светло. Сунчане наочаре су ми на носу од јутра до мрака, хоћу ли постати Реј Чарлс питај бога.

- Чудно је како се човек на све привикне. Препоручено ми је да чим више шетам и гледам у даљину, што се тако битно тамо догађа нико ми не говори. На једном од мојих слепачких излета упознала сам пса Ора. Уживала сам у његовом друштву и све ми је "јасније", иако кроз дим, маглу и плутајуће облаке који никако да стану, да бих требала мобилни заменити псом.

Толико од мене. Овај текст диктирам својој бољој половини. Хвала јој. Хвала и вама који са мном сигурно саосећате, и ја бих с вама. Антиваксере молим да ми не пишу како ми се ово догодило јер сам се вакцинисала. Ваксери нека ми шаљу писма утехе и добре жеље. Све ћу прочитати кад се "просветлим".

Довиђења, надам се. Тек кад си слеп наслућујеш како је свет леп - завршава Ведрана у свом обраћању обожаваоцима и јавности.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".