Ova Ukrajinka se pre nekoliko godina udala u Zaječaru, gde živi u velikoj porodici sa suprugom, svekrom i svekrvom. Nažalost, spletom okolnosti trenutno se nalazi između dva fronta, u gradu Apostolovu, gde žive njeni roditelji.

Bila u poseti

- Sa dvomesečnim sinom sam u Ukrajini, u gradu gde trenutno nema borbe, ali jedva čekam da se vratim u Srbiju. Nije uopšte prijatno i nemam mira kad znam šta se dešava na samo nekoliko kilometara od nas. Želim što pre da odem i nastavim da živim normalnim životom, jer imam bebu i muža koji me čeka, ali neće mi biti lako ni da ostavim roditelje u ovom haosu - kaže Ina.

 

Ona kaže da joj je snaja ispričala da su ljudi u Ukrajini u velikoj panici, panično podižu sav novac sa bankomata i da kupuju hranu jer se boje nestašica.

- Ina jedva čeka da dođe u Srbiju. Stalno nam govori da se ne sekiramo i da je u gradu u kom je ona zasad mirno. Naravno, nije ni njoj svejedno što nekoliko kilometara odatle odjekuju detonacije i čuju se rafali - kaže Mira.

Plaši me rat Amerike i Rusije

Svetlana Jesepčuh kaže da joj kroz glavu prolaze najcrnji scenariji.

- Ja pričam sa majkom preko društvenih mreža i ona se, naravno, mnogo plaši rata. Svi strahuju. Hrane ima, ali sve je skupo, a plate u Ukrajini su male. Sve vreme se običan narod tamo moli samo da se sve završi mirno, ali, nažalost, došlo je do pravog rata. Ako bi Amerika i Rusija ratovale u Ukrajini, to bi bilo zaista teško i ko zna koliko bi građani propatili - kaže Svetlana.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".