Наиме, на Твитеру, али и осталим социјалним платформама, дели се видео на којем су монтиране нумере наших извођача, а међу њима су и највеће звезде попут Здравка Чолића, Јелене Карлеуше, Аце Лукаса и Светлане Цеце Ражнатовић, Рибље Чорбе.

У опису видеа, аутор је написао следеће:

- Видео је настао као испитни рад на Факултету драмских уметности у Београду. Циљ је био направити преглед домаћих и регионалних (еx-Yу) песама у чијим текстовима доминирају мотиви женског понижења као ултимативног доказа љубави према партнеру, односно мушког насиља над женама у породично-партнерском контексту. Насиље може бити психолошко, физичко или сексуално. У коришћеним песмама оно се релативизује, романтизује, а неретко и промовише. Секвенца је подељена на два дела: на женску и на мушку перспективу - пише аутор (Ана Нинковић).

На поменутој листи је много песама, а неке од њих су веома популарне и ниједно славље не може да прође без тих хитова.

- Волиш ли ме кад прави сам грубијан - пева Аца Лукас.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ана Нинковић

 

 

- Рано моја, рано љута, рани мене још сто пута - део је песме коју изводи Ана Бекута.

- Док у зноју било коју ноћас неку мазиш, ја бих опет била тепих по којем ти газиш... Волим укус твога ђона - речи су хитова које пева Цеца Ражнатовић.

- За моје добро гази ме, не дај да живот мази ме - стихови су нумере коју изводи Тања Савић.

- Удари ме јако, да ме заболи - пева Сека Алексић.

- Избаци ме као да сам ђубре испред врата - стихови су песме Јелене Карлеуше.

- Да те сачекам за ћошком и опаучим - стих је песме покојног Ђорђа Балашевића.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ана Нинковић

 

 

- За њу је тип да је псује и бије - хит је Оливера Мандића.

- Ти си ту да пљнуеш ми у лице, да не ваљам - пева Наташа Беквалац.

- Ти никад нећеш бити као моја мати, што је била оцу мом... Краљица, слушкиња, све, ал' никада по свом - стихови су познате песме "Као моја мати" Здравка Чолића.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ана Нинковић

 

 

Неки корисници Јутјуба су подржали објављени видео, док други сматрају да су се поједине песме неправедно нашле на овој листи.

"Нисмо свесни шта слушамо", "Одлично урађен видео", Браво, одлична тема", "Нисмо ни свесни какве поруке многе песме шаљу", "Неке нису баш о насиљу, али јесу о нездравој вези", "Неке песме су неправедно на овој листи", "Да ли сте реални, па није ово све буквално", "Свака част за идеју, али неким песмама овде стварно није место", само су неки од многобројних коментара.

(Телеграф)