Александар Шапић, потпредседник СНС, председник општине Нови Београд који је први на листи те партије за београдске изборе, изјавио је у интервјуу да ни у политици као ни у спорту нема добијених утакмица пре него што се заврше, али да ће дати све од себе да придобије поверење грађана. Наводи и да је предизборна кампања већ месецима јако прљава, али да ни он ни СНС неће ниједним својим гестом додатно да уносе нетрпељивост и мржњу међу грађане и свој народ, па чак ни по цену неког изгубљеног гласа.

- Није ниједна кампања вредна српских подела и жртава. Бићемо позитивни, афирмативни, конструктивни и пре свега оптимистични. Говорићемо о резултатима и делима која стоје иза нас, а на основу њих ћемо и тражити поверење за будуће ствари које планирамо да радимо.

За београдске изборе многи кажу да ће бити  веома неизвесни. Ево шта на ту тему поручује Шапић:

Фото: Новости

 

- Сваки избори су тешки и неизвесни на свој начин и не постоје ниједни који су лагани и који се унапред добијају. То вам је као у спорту. Нема добијених утакмица пре него се заврше. Ми ћемо дати све од себе да заслужимо поверење грађана, а о победнику и пораженом ћемо говорити кад избори буду готови. 

На питање да ли осећа притисак јер је опозиција на једнаким шансама Шапић је одговорио:

- Читав живот све што сам радио, радио сам под одређеним притиском јер кад нема притиска, нема ни продуктивности ни напретка. Тако да се притиска нисам никада плашио, он је само помагао да изазов буде већи, а крајњи резултат бољи.

Шапић се дотакао и свог става о споменику Стефану Немањи:

- Мени се споменик допада, мислим да је изузетно важан за наш град и историјски и идентитетски, а на крају и као уметничко дело мислим да је значајан јер је рад једног од најпризнатијих вајара данашњице Руса Александра Рукавишњикова. И не бих га измештао ван Београда.

За крај, Шапић је на питање да ли ће Александар Вучић освојити први круг избора јасно огодворио:

- Хоће.

(Ало)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".