Najčešće se mitiseri formiraju na delovima lica koji su najmasniji, poput nosa, brade, čela i ponekad obraza, ali mogu da se pojave bilo gde na telu.

Ukoliko imate problem s malim crnim tačkama na licu, ne istiskajte ih ako baš ne morate već najpre pokušajte da ih se rešite na neki od ovih načina. Takođe, ovi saveti koristiće vam i kako biste sprečili njihovo pojavljivanje.

Foto: Profimedia

 

Prirodno uklanjanje mitisera

Osnova lepog lica bez mitisera jeste čisto lice, a sledeće tehnike mogu vam biti od pomoći da ga maksimalno hidrirate i održite čistim.

Eksfolijacija lica

Hemijski pilinzi lica možda zvuče grublje, ali su zapravo bezbedniji način uklanjanja mrtvih ćelija, bakterija, virusa i drugih mikroorganizama s kože lica nego sam mehanički piling, a njime se podstiče i regeneracija. Primenjuje se tako što rastvori kiselina skidaju gornji sloj mrtvih ćelija s površine kože i normalizuju količinu sebuma.

Fozo: Depozitfoto

 

Masaža susamovim uljem

Jedan od najvažnijih principa nege kože jeste masaža, a ako niste u prilici da posetite dermatologa poslužiće i samomasaža. Ovo je, takođe, prvo pravilno nege lica po ajuervedi, gde se primenjuju i prirodna ulja, pre svega ulje susama. Ono se smatra najefikasnijim sredstvom za očuvanje zdravlja kože, kose i zuba, a često se može čuti savet da se susamovo ulje koristi za sunčanje jer smanjuje rizik od alergijskih reakcija koje mogu da se jave nakon upotrebe pojedinih krema. Poznato je sa masaža lica ovim uljem regeneriše kožu i čuva je, hrani i relaksira.

Parenje

Parenje lica je možda i najlakši i najpristupačniji način da se pozabavimo najosetljivijim delom kože! On je hidrira, poboljšava apsorpciju proizvoda i cirkulaciju, čini kožu mekšom i, što je najvažnije za mitisere, otpušava pore i oslobađa "razobljena" ulja. Idealno je izlagati kožu pari posle čišćenja jer ovaj metod deluje kao dubinsko čišćenje.

Fozo: Depozitfoto

 

Da biste pojačani efekat parenja, dodajte nekoliko kapi ulja boaržina ili kamfora, a efikasne su i biljke poput kamilice, nane, latica ruža, ruzmarina.

Maska s glinom

Bela glina je vrlo efikasna u čišćenju kože, a poslužiće bilo koja: zelena, crvena, bela, a sve su dostupne u apotekama.

Foto: Depozitfoto

 

Maska od kurkume i nane

Pomešajte pola šolje čaja od nane s dovoljno kurkume da napravite pastu. Nenesite ovu smesu na mitisere i ostavite da deluje oko pola sata, pa isperite mlakom vodom. Nakon toga obavezno nanesite hidratantnu kremu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".