Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције подсетио је гостујући у Јутарњем програму РТС-а на случај познате манекенке која је возила брзином 196 на сат у Београду, са двоје деце у колима.

Тако екстремни случајеви, каже, нису баш свакидашњи, али су имали случајеве да родитељи возе децу под дејством алкохола и да изазову несрећу у којој страда особа у другом возилу.

 

 

- Овај случај је привукао пажњу јер се ради о познатој особи, ми бисмо волели да се о томе више пише и када је реч о анонимним особама јер је, то поражавајућа чињеница да неко са двоје деце вози 196 на сат. И то је, у крајњем случају насилничка вожња - истакао је Раденковић.

Додао је да је манекенка санкционисана у скраћеном поступку, изречена јој је новчана казна у висини од 120.000 динара, девет месеци забране управљања моторним возилом, и 15 казнених поена, што су санкције испод законског минимума.

 

 

Подсетимо, даљом контролом увтрђено је такође да је Јована возила са истеклом возачком дозволом. Полицајци су најавили да ће против ње поднети одговарајуће кривичне пријаве.

Тим поводом огласила се и манекенкина адвокатица Ива Марковић која је у одбрану свог клијента изнела невероватне тезе. Претећим тоном "замолила" нас је објавимо исправку и то на начин, као да је истина у овом случају само једна и то баш она коју нам је Ива испричала. У том циљу њено саопштење преносимо у целини, пише "Информер".

- Јована је возила из Вероне за Београд. Пре искључења за Тошин бунар приметила је да је прати, а затим и јури луксузни аутомобил (није био службени, нису биле упаљене ротације). Она није знала да је у питању полиција, већ је само видела мушкарце у колима. На том делу пута возила је преко дозвољене брзине, али не више од 140 на сат. Помислила је да је непознати мушкарци јуре из обести, због чега се уплашила за безбедност себе и своје деце, јер је раније имала јако непријатно слично искуство. Подсећамо да је било 1:30 ноћу и да је била сама са децом, а да на путу није било других возила, нити било ко, ко би могао да јој помогне.

 

 

Полиција је укључила ротацију тек на Газели (где је ограничење 80) и она је одмах зауставила ауто. Сматра да је била подстрекнута да убрза аутомобил и да су је намерно зауставили на деоници на којој је ограничење 80. Како би постигли квалификацију која јој се ставља на терет. Јована нема прекршаја од раније и осуђује било какво непрописно понашање учесника у саобраћају - написала је у саопштењу адвокатица Ива Марковић.

Подсетимо, супруга некадашњег репрезентативца Србије и фудбалера Црвене звезде Филипа Ђорђевића, Јована Швоња (31) направила више прекршаја у ноћи између уторка и среде око 1.20 часова на путу Београд - Шид, када је упркос ограничењу BMW са малолетном децом возила скоро 200 на сат. Такође је утврђено да она код себе није имала адекватну возачку дозволу јер је била истекла. Шта је у свему истина утврдиће даља полицијска истрага, пренели су домаћи медији.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".