Mnogi su to komentarisali kao  nešto što je Kamila “jedva čekala” i setili se kako je pokojna princeza Dajana odbila da nosi ovu krunu na svom venčanju sa Čarlsom.

Poznato je da su Britanci, ali i čitav svet, Dajanu videli kao skromnu princezu, dok Kamilu i danas smatraju nedostojnom prestola, te ih konstantno porede.

Foto: Instagram printskrin/princesdianaa

 

 

Umesto Elizabetine, princeza je na svom venčanju nosila krunu "Spenser" i veo dug gotovo osam metara. Da je kraljica odlučivala, Dajana bi nosila krunu "Lover’s Knot". Prema rečima stručnjaka, ova kruna je dizajnirana za kraljicu Mariju 1913. godine i ukrašena je dijamantima i biserima..

Kako se navodi, pravi razlog zbog kog je tragično stradala princeza odbila ovu krunu potpuno je razumljiv. Navodno je kruna bila toliko teška da ju je bilo vrlo neugodno nositi na glavi, a izazivala je i velike glavobolje. Uprkos tome, kasnije se pisalo da je “Lover’s Knot” postao njen omiljeni komad nakita.

Vrednost krune se procenjuje na oko milion funti, a nakon što je princeza Dajana preminula 1997. godine, kruna je vraćena u kolekciju kraljice Elizabete. Takođe, s krune je uklonjen prvi red bisera.

Foto: Profimedia

 

 

Ovaj komad nakita na kraju je dobila Kejt Midlton, koja ga je prvi put nosila 2016. godine, iako se Megan Markl navodno nadala da će pripasti njoj. Što se tiče krune “Spenser” koju je Dajana nosila na venčanju, nju su kasnije nosile princezine seste, a viđena je i na drugim članovima kraljevske porodice.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".