На првој страници књиге је посвета сину Марку Лаву.

- Да ли пишем ову књигу за тебе? Да би ти могао разумјети што се дешавало прије тебе? Како би могао провирити у далеки, давно нестали свијет из којег су потекли твоји родитељи? Да ли уопће желиш знати нешто о томе?... - пише у књизи, која је објављена у јануару, пред прву годишњицу смрти глумице.

Фoто: Фејсбук принтскрин/Марко Гајић

 

У данима када је трајао распад Југославије, Мира је заједно са супругом, редитељем Гораном Гајићем, спаковала кофере и запутула се у Америку. Прва станица је била Њујорк, а потом Лос Анђелес, где је неколико година након што су се населили постали богатији за још једног члана породице, сина.

О сину легендарне глумице не зна се много не само зато што живи далеко и што су родитељи учинили све да га заштите од медија и јавности, већ због тога што ни сам не воли да се експонира. 

Фото: Архив Новости

 

Син Мире Фурлан још живи у Граду анђела, где је завршио средњу школу "Los Angeles Center For Enriched Studies". Бави се професијом будућности - "web developer" је и пасионирани је гејмер. Активан је и на Твитеру.

Кућа коју су Мира и Горан купили 1996. године налази се у кварту Canyon Lake Drive, најбољој локацији за снимање чувених монтажних слова "Hollywood". На другом крају је калифорнијска пустиња.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".