Na prvoj stranici knjige je posveta sinu Marku Lavu.

- Da li pišem ovu knjigu za tebe? Da bi ti mogao razumjeti što se dešavalo prije tebe? Kako bi mogao proviriti u daleki, davno nestali svijet iz kojeg su potekli tvoji roditelji? Da li uopće želiš znati nešto o tome?... - piše u knjizi, koja je objavljena u januaru, pred prvu godišnjicu smrti glumice.

Foto: Fejsbuk printskrin/Marko Gajić

 

U danima kada je trajao raspad Jugoslavije, Mira je zajedno sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem, spakovala kofere i zaputula se u Ameriku. Prva stanica je bila NJujork, a potom Los Anđeles, gde je nekoliko godina nakon što su se naselili postali bogatiji za još jednog člana porodice, sina.

O sinu legendarne glumice ne zna se mnogo ne samo zato što živi daleko i što su roditelji učinili sve da ga zaštite od medija i javnosti, već zbog toga što ni sam ne voli da se eksponira. 

Foto: Arhiv Novosti

 

Sin Mire Furlan još živi u Gradu anđela, gde je završio srednju školu "Los Angeles Center For Enriched Studies". Bavi se profesijom budućnosti - "web developer" je i pasionirani je gejmer. Aktivan je i na Tviteru.

Kuća koju su Mira i Goran kupili 1996. godine nalazi se u kvartu Canyon Lake Drive, najboljoj lokaciji za snimanje čuvenih montažnih slova "Hollywood". Na drugom kraju je kalifornijska pustinja.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".