Тако је власник једне рентакар агенције из Београда испричао случај преваре у чији је вртлог увучен, па је тако остао без возила.

- Особи, физичком лицу, издао сам ауто на месец дана. Попунили смо уговор, све што закон налаже, испоштована је процедура, оставио ми је податке, лична документа на увид. Међутим, касније сазнајем да је он таксирао на дивље и да за обављање те делатности нема дозволу у нашем граду - рекао је он и испричао како је преварант пуком случајношћу ухваћен.

- Девојка га је зауставила на Славији, одвезао ју је до Бетон хале и то јој наплатио 2.200 динара! Њој је то, наравно, звучало много, није се побунила, него је одмах све пријавила комуналној милицији. Они су дошли на лице места, установили да возач који је изнајмио ауто нема дозволу за таксирање у граду Београду, а да је возило изнајмљено - прича наш саговорник и додаје да извршилац има своје такси-удружење у Апатину, али да је таксирањем у другом граду где нема дозволу он у прекршају.

Фото: Н. Скендерија

 

 

- Таксирао је у граду у ком нема лиценцу. Е сад, шта је цака... Његова прекршајна пријава је између 20.000 и 40.000 динара, и то је то од његове одговорности. С друге стране, ја сам као правно лице, односно треће лице које нема податак да се он тиме бавио, убачен у ватру јер је моје возило заплењено и сад треба да доказујем своју невиност. Нисам знао да се тиме бави, а сносим највећу одговорност - наводи наш саговорник.

Ауто му је, каже, заплењен, а шифра делатности му је изнајмљивање возила. Сада је, објашњава, у најлошијој позицији, јер овакав случај није законски регулисан. - Нису заштитили нас као рентакар агенцију, а узели су ми ауто на месец, два, три... и прети ми и трајна заплена!

- Месечно сам само од тог аута од 500 до 1.000 евра у губитку, а где је регистрација коју морам да платим, амортизација ако се ауто не упали у месец дана, нов акумулатор кад се упали...

- Возило пропада кад стоји, посебно ако није гаражирано - прича саговорник, који је мишљења да је закон некако морао да га заштити. Једино што му преостаје је да иде на суд и тужи извршиоца, а да ли ће добити натраг ауто, то је одлука суда.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".