То тело има ноге ноја, срце пса, очи октопода. Анатомисткиња Алис Робертс каже да је без грешке, али изгледа застрашујуће, слажу се сви.

Анатомски уметник Скот Итон и дизајнер специјалних ефеката Сангет Прабакер створили су према упутствима научника тело жене које је анатомски идеално и потом је приказали у Музеју науке у Лондону.

Мане људског тела, попут ушију, кичме или плућа заменили су савршенијим системимам какве имају рептили, птице и разни сисари.

Људско колено је једно од најлошије дизајнираних у природи, кажу научници. Лако је уништити га. С друге стране, ноге ноја су много боље дизајниране и омогућавају већу покретљивост и брзину са мање опасности. Потом, савршена плућа била би налик птичјима којима ваздух протиче у једном правцу, док код људи тече у два правца. Када бисмо имали таква плућа, са мање напора бисмо вршили све физичке активности. Срце пса има много више повезаних артерија, због чега је могућност да доживи срчани удар много мања у односу на људе. Кожа таквог идеалног човека била би налик на кожу жабе, мењала би нијансе у односу на окружење. Велике уши би нам помогле да хватамо звукове које са садашњим ушима никако не можемо да чујемо. Људи имају слепе тачке, али и то се да поправити, уколико би нам очи биле више налик очима октопода.

Оно што је људе највише застрашило је торбица на стомаку жене, попут кенгура. Алис Робертс каже да би, када би жене имале такву анатомију, материнство било много лакше.

- Ово би могао да буде задатак за будућност за научнике - закључује на крају документарца Алис Робертс.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".