Постоје бројни природни начини за исправљање косе код куће. Неки подразумевају маске, други обећавају толико добре резултате да се запитате због чега бисте уопште ишли код фризера. Таква је и маска од ланеног семена.

Природни гел из ланеног семена у комбинацији са другим квалитетним састојцима исправиће вашу косу и спречиће оштећење власи.

Ова маска помаже у омекшавању власи и исправљању косе. Третман је богат протеинима, а кератин који је природно једињење присутно у коси није ништа друго до протеин.

Фото: Профимедиа

 

Потребно је: 

- шоља воде

- 2 кашике ланеног семена

- 1 кашичица меда

- сок од пола лимуна

- 2 кашичице рицинусовог уља

Поступак:

Шољу воде сипајте у шерпу и додајте две кашике ланеног семена. Пустите да прокључа пар минута на лаганој ватри, док лан не отпусти свој природни гел. Склоните са ватре и процедите гел од семена.

У добијени гел додајте мед, лимунов сок и рицинусово уље. Све добро промешајте.

Фото: Профимедиа

 

Косу очешљајте и благо је поквасите, најбоље помоћу распршивача. Добијену маску наносите на праменове, део по део, водећи рачуна да покријете читаву дужину - од корена до врхова.

Преко сваког прамена косе нежно провуците руке, а теме измасирајте и поново косу расчешљајте. Маску оставите да делује 30 минута, али је немојте везивати, савијати у пешкир или слично.

Маску, односно природни кератин из косе исперите прво хладнијом водом, повлачећи праменове надоле, како бисте их додатно исправљали. Немојте је прати шампоном, већ нанесите регенератор, па га исперите.

Фото: Профимедиа

 

Косу осушите природно, немојте третирати власи пешкиром, јер то може покупити потребну влагу из длаке.

За најбоље резултате, овај третман можете понављати једном недељно.

Коса ће бити равна, глатка, мекана и нахрањена.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".