У другом делу филма Милош Биковић поново је заиграо Мараша, улогу која га је и прославила, а редитељ овог акционог трилера открива да је та рола заправо била намењена Игору Ђорђевићу!

- Идеју за филм почели смо да развијамо још 2008. године. Тада је у плану било да Мараша игра Игор Ђорђевић, који је у том тренутку имао 31 годину. Међутим, све се развукло, па је од идеје до почетка снимања филма прошло скоро десет година, а у том тренутку Игор је имао већ 40 година. Више није имало смисла да њега ангажујемо јер је ту улогу морао да игра млад човек - прича Миош Аврамовић.

Фото: В. Данилов

 

 

Редитељ је зато одлучио да организује кастинг за главног глумца.

- За тај лик сам хтео најбољег могућег глумца који је у том тренутку имао око 30 година. Позвали смо на кастинг све глумце који су долазили у обзир, и то су углавном били они из филма "Монтевидео". За Мараша су у оптицају били Вук Костић, Марко Јанкетић, Петар Стругар, Андрија Кузмановић, Александар Радојичић и многи други - прича редитељ и објашњава како је улога на крају ипак припала Биковићу:

- У почетку Милоша уопште нисам ни видео у тој улози. Неко из екипе га је позвао на кастинг, показао се као убедљиво најбољи избор! Био је буквално све оно што смо тражили. Дао је Марашу ту неку дозу хуманости и то је било то!

Редитељ каже да је било великих потешкоћа док се филм није реализовао.

- Да није било глумаца који су били спремни да раде бесплатно или за симболичне хонораре, да нисмо бесплатно добијали локације и део опреме, филм можда никад не би угледао светлост дана. Сви су били спремни да помогну колико год могу - прича Аврамовић.

Филм је постао велики хит, па је Биковић поновио своју улогу и у истоименој серији, као и другом делу филма. А редитељ је већ најавио и трећи наставак! Поред Биковића, главне улоге у "Јужном ветру 2" играју и Јована Стојиљковић, Миодраг Радоњић, Лука Грбић, Мики Манојловић и Александар Берчек.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".