Бонк каже да је себум и друге ствари, попут псеће перути, често тешко уклонити с одређених тканина и тепиха.

- Бактерије које су иначе присутне на кожи пса и у њиховим ушима могу да узрокује непријатан мирис. Пси такође имају урођену жељу да све обележе својим мирисом. Неки пси ће тако уринирати на било шта како би обележили своју територију - каже она.

Фото: Профимедиа

 

Ако и ви имате проблема са псећим мирисом ево пет савета како га се брзо и ефикасно решити.

1. Тепих очистите паром

Чишћење тепиха паром један је од најбољих начин да се решите псећег смрада. На тржишту постоји много парних чистача, у неке иде само вода, а у друге у детерџент, на вама је да изаберете који вам највише одговара. Ово је врло захвална инвестиција која ће вас спасити ако код куће имате пса.

Фото: Профимедиа

 

2. Под пребришите с раствором сирћета

Дрвене и друге врсте подова би прво требало помести, а затим обрисати крпом накрашеном раствором сирћета. Наиме, алкохолно сирће неутралише мирисе, како нове тако и оне устајале. Помешајте једнаку количину сирћета и воде, наквасите крпу и пребришите подове. Пустите да се осуши и сви непријатни мириси ће нестати, пише Family Handyman. 

Фото: Профимедиа

 

3. Испробајте соду бикарбону

Сода бикарбона реагује с киселим мирисима попут оног псеће мокраће. Због тога одлично неутралише тај мирис, а овај трик је посебно добар за тканине. Соду треба посути по тканинама које не можете да оперете и оставите је да одстоји преко ноћи. Ујутро само уклоните вишак соде бикарбоне с мокром крпом или папирнатим убрусом, а можете и да је усисате.

4. Оперите прекриваче

Ако на намештају имате прекриваче или навлаке које могу да се скину и оперу, то и урадите, једном недељно или једном у две недеље.

Фото: Профимедиа

 

5. Редовно перите пса

Врло је важно да свог пса перете редовно. Посаветујте се с ветеринаром око тога колико често га треба купати и то поштујте. Осим тога, након купања пас мора потпуно да се осуши јер је влага идеална за развој бактерија одговорних за непријатне мирисе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".