Bonk kaže da je sebum i druge stvari, poput pseće peruti, često teško ukloniti s određenih tkanina i tepiha.

- Bakterije koje su inače prisutne na koži psa i u njihovim ušima mogu da uzrokuje neprijatan miris. Psi takođe imaju urođenu želju da sve obeleže svojim mirisom. Neki psi će tako urinirati na bilo šta kako bi obeležili svoju teritoriju - kaže ona.

Foto: Profimedia

 

Ako i vi imate problema sa psećim mirisom evo pet saveta kako ga se brzo i efikasno rešiti.

1. Tepih očistite parom

Čišćenje tepiha parom jedan je od najboljih način da se rešite psećeg smrada. Na tržištu postoji mnogo parnih čistača, u neke ide samo voda, a u druge u deterdžent, na vama je da izaberete koji vam najviše odgovara. Ovo je vrlo zahvalna investicija koja će vas spasiti ako kod kuće imate psa.

Foto: Profimedia

 

2. Pod prebrišite s rastvorom sirćeta

Drvene i druge vrste podova bi prvo trebalo pomesti, a zatim obrisati krpom nakrašenom rastvorom sirćeta. Naime, alkoholno sirće neutrališe mirise, kako nove tako i one ustajale. Pomešajte jednaku količinu sirćeta i vode, nakvasite krpu i prebrišite podove. Pustite da se osuši i svi neprijatni mirisi će nestati, piše Family Handyman. 

Foto: Profimedia

 

3. Isprobajte sodu bikarbonu

Soda bikarbona reaguje s kiselim mirisima poput onog pseće mokraće. Zbog toga odlično neutrališe taj miris, a ovaj trik je posebno dobar za tkanine. Sodu treba posuti po tkaninama koje ne možete da operete i ostavite je da odstoji preko noći. Ujutro samo uklonite višak sode bikarbone s mokrom krpom ili papirnatim ubrusom, a možete i da je usisate.

4. Operite prekrivače

Ako na nameštaju imate prekrivače ili navlake koje mogu da se skinu i operu, to i uradite, jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje.

Foto: Profimedia

 

5. Redovno perite psa

Vrlo je važno da svog psa perete redovno. Posavetujte se s veterinarom oko toga koliko često ga treba kupati i to poštujte. Osim toga, nakon kupanja pas mora potpuno da se osuši jer je vlaga idealna za razvoj bakterija odgovornih za neprijatne mirise.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".