Египатска глумица и модел Тара Емад (28) ући ће у кожу Рејчел. Ова прелепа жена је 2010. понела титулу Miss Teen Египта 2010. године, а њена каријера од тада иде узлазном путањом.

Ко је Тара Емад?

Тара је рођена у Каиру, али вуче црногорске корене по мајци. Њена мајка је рођена у Даниловграду, док је отац Египћанин. Тара добро говори црногорски језик, мајка је увек инсистирала на томе да у кући причају црногорски.


У свет моделинга ушла са само 14 година, а интернационалну каријеру почела је да гради мало касније у ТВ шоу "Zay El Ward".

Тара је била Mis Teen Египта и прва пратиља на избору за Mis Teen света. Освојила је и ленту Краљице Африке. Красила је билборде њеног родног Каира и насловне стране преко 50 светских часописа у Египту, Либану, Црној Гори, Италији, Француској. Амбасадорка је бренда Булгари. Позната је и по хуманитарном раду кроз фондацију која пружа помоћ деци.

Како је говорила интернационални уговор јој је понуђен док је ишла у средњу школу, али је сматрала да је образовање приоритет".


Тара се 2018. године сликала а чувену шведску модну кућу H&M, на локацијама Скадарско језеро, Котор и Подгорица, на њен захтев.

На тај начин, желела је да као и много пута до сада да испромовише земљу њене мајке, рекли су из Модне коморе Црне Горе.

Красила је насловне стране магазина, радила бројне едиторијале за "Ел", "Вог", "Космополитен" и друге часописе.


Поред манекенске каријере, Тара је и успешна глумица која је играла у многим египатским серијама, а глумачки узори су јој "Шарлиз Терон и Мерили Стрип.

Позната је по дугој и негованој коси и савршеном тену, а својевемено је открила тајну своје лепоте.


"Када сам уморна или дођем са захтевног снимања, искористим коцку леда, да освежим лице", рекла је за локалне медије.

"Моја мама је из Даниловграда, и кад сам била млађа, лета и зимске одморе проводила сам код баке, тетке и тече у Подгорици. Са тетком сам пропутовала целу Црну Гору и посебно сам уживала када смо одлазиле у Горње Рсојевиће код маминог ујака и ујне. Наравно, никада нисам дошла да не одем на море у Будву, Сутоморе, а посебно ми се свиђа Бококоторски залив. Сада због обавеза не могу дуго да останем, али бар једном или два пута годишње долазим у Црну Гору", рекла је Тара за црногорске медије једном приликом.

Отац Вам је Египћанин, а по мајци имате црногорско порекло. Веома занимљив спој. Да ли у свом карактеру препознајете неке црногорске менталитетске особине?

Наравно да сам насједила и доста црногорског. Могу да кажем да је црногорски менталитет доста сличан египатском. Још увек је Египат претежно патријархалан, што сам могла да приметим и у Црној Гори. Кад сам у Египту, не видим разлику између мене и мојих рођака, а исто је кад сам у Црној Гори.

Перфектно говорите црнгорски, да ли је мајка одговорна за то?

Бака и тетка најзаслужније су за мој говорни црногорски, јер сам код њих провела годину дана без маме, када сам имала четири године. Тада нисам знала ни речи црногорског. Језик сам учила на старим изворним црногорским песмама којима су ме њих две училе.

Били сте Mis Teen Египта и прва пратиља Mis Teen света. Да ли то сматрате почетком своје каријере?

Веома рано сам изразила жељу да се бавим манекенством и мама ме је уписала у осмој години на моделинг и етикет курсеве. Тамо сам провела две године и у 14. години сам добила понуду да се сликам за познати либански модни магазин Лајалина. Били су веома задовољни сликама, па је то била моја прва насловница. Пошто сам била доста висока за своје године, учествовала сам на ревијама у Египту. У 17. години сам изабрана за Мис тинејџера Египта и отишла у Бразил на међународно такмичење. Изабрана сам за прву пратиљу и понела титулу краљица тинејџера Африке.

Поред свега тога образовање вам је веома битно. Као средњошколка сте проглашени за најбољег ђака Египта, сада студирате уметност. Шта је ваш избор, шта је у фокусу вашег интересовања?

Док сам била у средњој школи, многи наставници су ми говорили да би требало да престанем са моделингом јер ћу запоставити школу. Решила сам да им докажем да обоје могу да се раде заједно само кад се добро организујете. Нисам се надала никаквом специјалном успеху, а онда је дошло то признање. Била сам изненађена и поносна што сам успела. Сада студирам Примењену уметност и науку на немачком Универзитету у Каиру и припремам мастерс за  Media дизајн.

Тара је изразила жељу да глуми у неком црногорском филму.

(Стил)

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".