Певачица Јелена Карлеуша позната је по изузетно витком стасу, којим може да се похвали још од почетка каријере и захваљујући ком може да се осећа врло самопоуздано и опуштено у провокативним костимима које носи сцени.


Како је и сама признала, пре неколико година је имала проблеме с вишком килограма.

- Никад дебља нисам била! Ево сад ћу јавно да признам, немам проблем с тим. Имам 75 килограма - изјавила је она у емисији "Ћирилица".

Фото: АТА имагес

 

Међутим, убрзо потом Јелена је била она стара - можда чак и атрактивнија него икад и, што је најважније, осећала се здравије. Она је свесна тога да здравље почиње правилном исхраном.

- Здравље апсолутно и само на уста улази. Здрави сте колико се здраво храните. Уосталом, погледајте се у огледало голи. Слика ће вам јасно рећи где грешите - истакла је она једном приликом.

- Никада у животу нисам била болесна, а сматрам да је за то заслужна исхрана без меса, с минимумом животињских протеина у облику јаја, рибе и млечних производа. Храним се великом количином воћа на првом месту, а онда и поврћа.

Фото: АТА имагес

 

Певачица је, иначе, заговорница веганства и вегетаријанства, а недавно истакла да она не намеће ћеркама шта треба једу.

- Атина је веган, а Ника једе све. Ја нисам неко ко деци намеће шта морају, а шта не морају да једу. Оне саме једу шта желе, тако да нисам од оних мајки које своје фрустрације искаљују на деци. Атина је сама одлучила, а Ника иде ка томе и због тога сам срећна. Наша трпеза је богата воћем и поврћем. Обожавамо "замену за месо", која има идентичан укус као месо, али прави се од протеина грашка. Једем млечне производе, јаја, рибу, али и то ћу у будућности престати. Кад је реч о новогодишњој трпези, имаћемо госте који нису вегетеријанци, али правимо јела која могу да једу сви. Обожавам посне сармице од зеља, пребранац, туршије, подварак без меса, мимоза салату... - објаснила нам је Јелена.

Фото: Игор Маринковић

 

Јелена је, иначе, вегетаријанка, што значи да не конзумира месо, а занимљиво је то да она нездраву храну углавном не конзумира јер за њом ни не осећа потребу.

- Никад ни кафу у животу нисам попила, пијем минимум три литра воде дневно. Слаткише презирем ― истакла је певачица пре извесног времена.

Карлеуша је, иначе, позната и као неко ко не борави радо у теретани, али може да се похвали равним и затегнутим стомаком, уским струком и израженим стомачним мишићима. Прошле године је открила да је њен трик - специјални стезник.

Фото: Игор Маринковић

 

- Тајна је у стезнику који носим сваки дан, некад и ноћу, често испод гардеробе... Редовним ношењем и "тренирањем" вашег струка овим стезником топите масне наслаге и драстично смањујете обим струка, скупљате опуштене мишиће, смањујете осећај глади, поправљате држање кичме. Препоручујем свакој жени, поготово онима које се гоје у пределу стомака, породиљама и женама које тренирају - открила је певачица на Инстаграму. ― Имала сам три царска реза, да три, родила двоје деце, оперисала слепо црево (предњи зид стомака ми је веома ослабљен), не вежбам и овај стезник ми је пуно помогао.


Прошле године је једсн часопис објавио Јеленин тродневни јеловник, који ће вас можда помало изненадити.


Јеловник Јелене Карлеуше


Први дан

- Доручак: Немасни сир 400г, две кришке интегралног хлеба, салата
- Ужина: Две јабуке
- Ручак: Грашак с поврћем 400г, салата
- Вечера: Салата са тиквицама
 

Други дан

- Доручак: Овсене пахуљице 4 кашике, воћни микс, чиа семенке
- Ужина: 300г трешања
- Ручак: Запечена боранија с поврћем, салата
- Вечера: Кисело млеко 360мл, салата
 

Трећи дан:

- Доручак: Мафини са тиквицама, салата
- Ужина: Витаминска салата са црвеним купусом
- Ручак: Шампињони са поврћем
- Вечера: Потаж од поврћа

(Курир/Глоси/Стори)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".