Egipatska glumica i model Tara Emad (28) ući će u kožu Rejčel. Ova prelepa žena je 2010. ponela titulu Miss Teen Egipta 2010. godine, a njena karijera od tada ide uzlaznom putanjom.

Ko je Tara Emad?

Tara je rođena u Kairu, ali vuče crnogorske korene po majci. NJena majka je rođena u Danilovgradu, dok je otac Egipćanin. Tara dobro govori crnogorski jezik, majka je uvek insistirala na tome da u kući pričaju crnogorski.


U svet modelinga ušla sa samo 14 godina, a internacionalnu karijeru počela je da gradi malo kasnije u TV šou "Zay El Ward".

Tara je bila Mis Teen Egipta i prva pratilja na izboru za Mis Teen sveta. Osvojila je i lentu Kraljice Afrike. Krasila je bilborde njenog rodnog Kaira i naslovne strane preko 50 svetskih časopisa u Egiptu, Libanu, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj. Ambasadorka je brenda Bulgari. Poznata je i po humanitarnom radu kroz fondaciju koja pruža pomoć deci.

Kako je govorila internacionalni ugovor joj je ponuđen dok je išla u srednju školu, ali je smatrala da je obrazovanje prioritet".


Tara se 2018. godine slikala a čuvenu švedsku modnu kuću H&M, na lokacijama Skadarsko jezero, Kotor i Podgorica, na njen zahtev.

Na taj način, želela je da kao i mnogo puta do sada da ispromoviše zemlju njene majke, rekli su iz Modne komore Crne Gore.

Krasila je naslovne strane magazina, radila brojne editorijale za "El", "Vog", "Kosmopoliten" i druge časopise.


Pored manekenske karijere, Tara je i uspešna glumica koja je igrala u mnogim egipatskim serijama, a glumački uzori su joj "Šarliz Teron i Merili Strip.

Poznata je po dugoj i negovanoj kosi i savršenom tenu, a svojevemeno je otkrila tajnu svoje lepote.


"Kada sam umorna ili dođem sa zahtevnog snimanja, iskoristim kocku leda, da osvežim lice", rekla je za lokalne medije.

"Moja mama je iz Danilovgrada, i kad sam bila mlađa, leta i zimske odmore provodila sam kod bake, tetke i teče u Podgorici. Sa tetkom sam proputovala celu Crnu Goru i posebno sam uživala kada smo odlazile u Gornje Rsojeviće kod maminog ujaka i ujne. Naravno, nikada nisam došla da ne odem na more u Budvu, Sutomore, a posebno mi se sviđa Bokokotorski zaliv. Sada zbog obaveza ne mogu dugo da ostanem, ali bar jednom ili dva puta godišnje dolazim u Crnu Goru", rekla je Tara za crnogorske medije jednom prilikom.

Otac Vam je Egipćanin, a po majci imate crnogorsko poreklo. Veoma zanimljiv spoj. Da li u svom karakteru prepoznajete neke crnogorske mentalitetske osobine?

Naravno da sam nasjedila i dosta crnogorskog. Mogu da kažem da je crnogorski mentalitet dosta sličan egipatskom. Još uvek je Egipat pretežno patrijarhalan, što sam mogla da primetim i u Crnoj Gori. Kad sam u Egiptu, ne vidim razliku između mene i mojih rođaka, a isto je kad sam u Crnoj Gori.

Perfektno govorite crngorski, da li je majka odgovorna za to?

Baka i tetka najzaslužnije su za moj govorni crnogorski, jer sam kod njih provela godinu dana bez mame, kada sam imala četiri godine. Tada nisam znala ni reči crnogorskog. Jezik sam učila na starim izvornim crnogorskim pesmama kojima su me njih dve učile.

Bili ste Mis Teen Egipta i prva pratilja Mis Teen sveta. Da li to smatrate početkom svoje karijere?

Veoma rano sam izrazila želju da se bavim manekenstvom i mama me je upisala u osmoj godini na modeling i etiket kurseve. Tamo sam provela dve godine i u 14. godini sam dobila ponudu da se slikam za poznati libanski modni magazin Lajalina. Bili su veoma zadovoljni slikama, pa je to bila moja prva naslovnica. Pošto sam bila dosta visoka za svoje godine, učestvovala sam na revijama u Egiptu. U 17. godini sam izabrana za Mis tinejdžera Egipta i otišla u Brazil na međunarodno takmičenje. Izabrana sam za prvu pratilju i ponela titulu kraljica tinejdžera Afrike.

Pored svega toga obrazovanje vam je veoma bitno. Kao srednjoškolka ste proglašeni za najboljeg đaka Egipta, sada studirate umetnost. Šta je vaš izbor, šta je u fokusu vašeg interesovanja?

Dok sam bila u srednjoj školi, mnogi nastavnici su mi govorili da bi trebalo da prestanem sa modelingom jer ću zapostaviti školu. Rešila sam da im dokažem da oboje mogu da se rade zajedno samo kad se dobro organizujete. Nisam se nadala nikakvom specijalnom uspehu, a onda je došlo to priznanje. Bila sam iznenađena i ponosna što sam uspela. Sada studiram Primenjenu umetnost i nauku na nemačkom Univerzitetu u Kairu i pripremam masters za  Media dizajn.

Tara je izrazila želju da glumi u nekom crnogorskom filmu.

(Stil)

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".