Столић се на почетку суђења кратко изјаснио да није крив за кривицна дела која му се стављају на терет, а то су удруживање ради вршења кривичних дела и злоупотреба службеног положаја.

Кривицу је негирао и другоптужени Филип Голубовић, којем је према оптужби, као припаднику групе Беливук-Миљковић, Столић достављао тражене информације.

Голубовић је чак тврдио да не само да није припадник њихове групе "како то тврди тужилаштво и пишу медији" већ да уопште не познаје ни Вељка Беливука ни Марка Миљковића, али га је судија Зоран Шешић прекинуо и указао му да ће у даљем току поступка моћи да изнесе детаљно своју одбрану.

Суђење је почело излагањем оптужног предлога, а потом су уследиле уводне речи поступајућег тужиоца који је говорио о доказима којима ће потврђивати своју оптужницу.

Поред низа извештаја МУП-а, тузилац је предложио да се као доказ изведу и извештаји и аналитичка обрада материјала који је заплењен преко апликације Скај, а који је као по замолници спрског тужилаштва достављен из Француске по одобрењу Апелационог суда у Паризу.

Као доказ тужилац је предложио и практично признање Голубовића у исказу који је дао пред полицијом, где је детаљно говорио о контактима са Столићем

Тужилац је одустао од раније стављеног предлога за спајање овог поступка са поступком против Беливукове групе од 30 оптужених, јер у том предмету још није заказано ни припремно рочиште.

Столићеви адвокати су оспоравали доказе тужилаштва, као и чињенични и правни основ оптужби против њега.

Адвокат Бранилслав Богдановић тврдио је да је Голубовић био инструисан од стране полиције шта да говори у свом исказу, како би инкриминисао Столића.

Адвокар Столића каже да одбрана не спори да је његов брањеник користио Јединствени информацијони систем МУП-а за провере одређених лица, али у оквиру свог посла, те да ће у својој одбрани објаснити зашто је, када и која лица проверавао.

Богдановић је посебно оспорио материјале заплењене на апликацији Скај, тврдећи да су незаконити, као и да се од Столића никада није заплењен телефон са апликацијом Скај.

Голубовићев бранилац рекао је да не може да детаљно даје уводну реч јер се није дуго видео са њим.

Столић и Голубовић неће данас износити одбрану, већ ће то учинити на следећем суђењу које је заказано за 17. март.

Судија Шешић је наложио тужиоцу да му достави оптужницу против организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића и замолницу којом је прибављена докментација са Скаја у року у седам дана.

Столић је, према оптужном предлогу у који је Танјуг имао увид, на молбу другооптуженог Филипа Голубовића, проверио 27. фебруара 2020. да ли је и даље на снази Интереполова потерница Аргентине за осуђеним припадником групе Дарка Шарића, Борисом Лабаном, па му је сутрадан пренео да јесте.

Голубовићу инспектор прослеђивао и податке о потерницама Срђана Јездимира, Марину Голубовић и Јелицу Милошевић.

Заузврат је добијао 500 евра по информацији, а за податке из истраге против Беливука и осталих, Столићу је Голубовић обећао исплату 5.000 евра.

После хапшења Беливука, Миљковића и осталих припадника те групе 4. фебруара 2021. године, Столић је, према оптужном предлогу, преко Голубовића достављао информације о току истраге против њих припадницима групе који нису били ухапшени.

Све тражене податке, до којих је долазио путем злоупотребе службених овлашћења и увида у Јединствени информациони систем МУП-а Србије, давао је другооптуженом Голубовићу од јануара 2020. до 10. јуна 2021. године.

Према исказу Голубовића, он је инспектора упознао док је био у притвору, 19. априла 2019. године, када је Столић од њега узимао изјаву о нестанку Горана Михајловића.

Након што је изашао из притвора, срели су се у једном кафићу и разменили телефоне.

Тужилаштво за организовани криминал предложило је Специјалном суду у оптужном предлогу да Столића осуди на казну не мању од три године затвора због удруживања ради вршења кривичних дела и злоупотребе службеног положаја, а Голубовића на не мање од годину дана затвора.

Столић је био ухапшен 12. јуна због Беливукове групе и у притвору је био два месеца. Због кривичног дела у Пожаревцу ухапшен је средином септембра.

Столић је у суд дошао са слободе пошто му је 24. децембра Виши суд у Пожаревцу укинуо притвор у предмету који се води пред тим судом због кривичног дела принуда у покушају.

У том предмету подигнута је оптужница против Столића, као и против Слађана Константиновића и припадника БИА М.К, која их терети да су покушали да принудом преузму угоститељски објекат од једног Пожаревљанина.

Оптужница се налази пред кривицним ванрасправним већем које одлучује о њеном потврђивању, пошто су браниоци све тројице оптужених изјавили одговоре на њу, рекла је за Танјуг портпарол Вишег суда у Пожаревцу Гордана Видојковић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".