Беливук је по налозима Звицера склањао све оне који су на неки начин угрозили њега лично или послове клана.

Након покушаја убиства у Украјини, када му је жена Тамара спасила живот, Звицер је добио информацију да иза организације тог атентата на њега стоји управо Љепоја, па је наредио Беливуку да га ликвидира, што је овај и учинио по крвавом рецепту овог клана.

Намамљен у кућу страве

Код куће је оставио мобилни телефон, позвао је такси и отишао у непознатом правцу. Кући се више није вратио. Његова породица убрзо је почела да сумња да је он убијен.

Милан Љепоја из Ниша познат је као актер спектакуларне пљачке у Дубаију, а сваки траг му се изгубио почетком децембра 2020. године када је, како је рекао супрузи, кренуо да купи аутомобил.

Код куће је оставио мобилни телефон, позвао је такси и отишао у непознатом правцу. Кући се више није вратио. Његова породица убрзо је почела да сумња да је он убијен.

- Имао је уговорен састанак око куповине новог возила, тако је рекао супрузи. Онда је позвао такси, сео у њега и отишао, а код куће је оставио мобилни телефон, који је користио за свакодневни контакт. Понео је са собом такозвани специјал - мобилни који служи за комуникацију само са малим бројем људи. Од среде је и тај специјал недоступан - рекао је извор из полиције средином децембра, недељу дана након што је Љепоја нестао.

Испоставило се да је Љепоја намамљен и убијен у главном Беливуковом штеку - кући страве у Ритопеку.

- Почетком децембра Беливукови сарадници су на превару намамили Љепоју да дође на наводни састанак у Ритопек. У то време безбедносне службе су увелико пратиле Беливука и његову банду, па је тако 8. децембра 2020. снимљено како Вељин сарадник Дејан Тешић "пасатом" караван довози Љепоју у штек кућу, из које овај никада више није изашао - преноси наш извор.

Нађено дугме са фармерки

Након хапшења клана, у викендици су нађени биолошки трагови Милана Љепоје, као и дугме фармерки "дизел" које је носио на дан нестанка.

- Нађени су нагорели делови фармерки и карактеристично дугме. Такве панталоне је носио Милан Љепоја када је отет. Он је тамо, како говоре оперативни подаци, зверски убијен, исечен на комаде и истопљен у киселини. На то указују и материјални трагови - преноси наш саговорник.

Ко је био Милан Љепоја?

Нишлија Милан Љепоја био је припадник међународне банде "Пинк Пантер" и сумњичио се за више спектакуларних пљачки у иностранству. Он је у мају 2006. у Лихтенштајну опљачкао јувелирницу, али га је полиција убрзо ухапсила. Чекајући да истрага против њега буде окончана, Љепоја је у затвору повредио руку, па је одведен у болницу, одакле је успео да побегне.

Већ следеће године, 15. априла 2007, Љепоја је организовао филмску пљачку златаре у Дубаију, из које је украден накит вредан око 11 милиона долара. Он је ухапшен 2008. у Француској, али је опет успео да побегне и вратио се у Ниш.

(Блиц)