Терети се да је од јануара 1993. до октобра 1994. као иследник у логору у Горажду малтретирао и пребијао ратне заробљенике српске националности. Задржан је до 48 часова, а уз кривичну пријаву ће бити приведен Тужилаштву за ратне злочине у Београду. Он је бивши високи службеник Федералне управе полиције.

Протестна нота БиХ

Министарка спољних послова БиХ Бисера Турковић саопштила је да је Србији упућена нота због хапшења држављанина Босне и Херцеговине.

Наложила је амбасади у Србији да одмах реагује и да од власти добије званичне и потпуне информације о статусу Врања.

Свести односе са Србијом на ниво отправника послова

Странка за БиХ, која има у Дому народа парламента једног посланика, након хапшења сматра да односе Београда и Сарајева треба свести на ниво отправника послова.

Наводе да, док је био члан Председништва БиХ из реда Бошњака, Харис Силајџић није никада званично посетио Србију, чак је и отказао посету јер му није одобрен сусрет са осуђеником за ратни злочин Илијом Јуршићем. Силајџић је бивши председник и садашњи члан ове партије.

Наредба о неспровођењу истраге против Врања

Тужилаштво БиХ саопштило је данас да је по наредби из децембра 2018. обустављена истрага против Врања.

''Тужилаштво БиХ поступало је на основу пријаве достављене од надлежних полицијских органа, против више особа, која се односи на наводе о ратним злочинима, почињеним над жртвама српске националности у Горажду, 1993. и 1994. године'', наводи се у саопштењу.

Децембра 2018. године је донесена наредба о неспровођењу истраге, а до приговора није дошло.