Tereti se da je od januara 1993. do oktobra 1994. kao islednik u logoru u Goraždu maltretirao i prebijao ratne zarobljenike srpske nacionalnosti. Zadržan je do 48 časova, a uz krivičnu prijavu će biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu. On je bivši visoki službenik Federalne uprave policije.

Protestna nota BiH

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković saopštila je da je Srbiji upućena nota zbog hapšenja državljanina Bosne i Hercegovine.

Naložila je ambasadi u Srbiji da odmah reaguje i da od vlasti dobije zvanične i potpune informacije o statusu Vranja.

Svesti odnose sa Srbijom na nivo otpravnika poslova

Stranka za BiH, koja ima u Domu naroda parlamenta jednog poslanika, nakon hapšenja smatra da odnose Beograda i Sarajeva treba svesti na nivo otpravnika poslova.

Navode da, dok je bio član Predsedništva BiH iz reda Bošnjaka, Haris Silajdžić nije nikada zvanično posetio Srbiju, čak je i otkazao posetu jer mu nije odobren susret sa osuđenikom za ratni zločin Ilijom Juršićem. Silajdžić je bivši predsednik i sadašnji član ove partije.

Naredba o nesprovođenju istrage protiv Vranja

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je po naredbi iz decembra 2018. obustavljena istraga protiv Vranja.

''Tužilaštvo BiH postupalo je na osnovu prijave dostavljene od nadležnih policijskih organa, protiv više osoba, koja se odnosi na navode o ratnim zločinima, počinjenim nad žrtvama srpske nacionalnosti u Goraždu, 1993. i 1994. godine'', navodi se u saopštenju.

Decembra 2018. godine je donesena naredba o nesprovođenju istrage, a do prigovora nije došlo.