- Сви су против тога и апсолутно смо сигурни да то питање може и треба да се реши дипломатским путем, преговорима - рекао је он одговарајући на питање да ли Русија жели рат, пренео је ТАС С.

Руски дипломата је искључио ситуацију у којој би Русија могла прва да пређе на украјинску територију, пре напада Украјине.

- Не. Апсолутно не. Ниједан руски званичник никада није рекао нешто претеће тамошњем украјинском народу, тако да немамо намеру да то урадимо, апсолутно - нагласио је он.

Келин је, међутим, признао да постоји ризик од избијања рата.

- Ако се, наравно, деси нешто лоше и упад украјинских трупа на територију Донбаса, с обзриом да ће то подразумевати убијање људи великих размера и веома агресивне акције - ништа не искључујем - рекао је он.

И секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев изјавио је раније данас да су тврдње да Русија наводно представља претњу Украјини потпуно бесмислене.

- Говоре да Русија представља претњу Украјини. То је потпуна бесмилица. Нема никакве претње. Сами Украјинци, укључујући и званичнике, изјављују да нема никакве претње", рекао је Патрушев новинарима током полагања цвећа на гробљу Пискаревски у Санкт Петербургу поводом годишњице пробоја блокаде Лењинграда.