- Svi su protiv toga i apsolutno smo sigurni da to pitanje može i treba da se reši diplomatskim putem, pregovorima - rekao je on odgovarajući na pitanje da li Rusija želi rat, preneo je TAS S.

Ruski diplomata je isključio situaciju u kojoj bi Rusija mogla prva da pređe na ukrajinsku teritoriju, pre napada Ukrajine.

- Ne. Apsolutno ne. Nijedan ruski zvaničnik nikada nije rekao nešto preteće tamošnjem ukrajinskom narodu, tako da nemamo nameru da to uradimo, apsolutno - naglasio je on.

Kelin je, međutim, priznao da postoji rizik od izbijanja rata.

- Ako se, naravno, desi nešto loše i upad ukrajinskih trupa na teritoriju Donbasa, s obzriom da će to podrazumevati ubijanje ljudi velikih razmera i veoma agresivne akcije - ništa ne isključujem - rekao je on.

I sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je ranije danas da su tvrdnje da Rusija navodno predstavlja pretnju Ukrajini potpuno besmislene.

- Govore da Rusija predstavlja pretnju Ukrajini. To je potpuna besmilica. Nema nikakve pretnje. Sami Ukrajinci, uključujući i zvaničnike, izjavljuju da nema nikakve pretnje", rekao je Patrušev novinarima tokom polaganja cveća na groblju Piskarevski u Sankt Peterburgu povodom godišnjice proboja blokade Lenjingrada.