Отклањање масних наслага са стомака не огледа се само у могућности ношења омиљених панталона или хаљине. Истраживања су показала да људи са мање висцеларних масноћа на стомаку - масноће око органа имају мање шансе да добију дијабетис тип два и многа срчана обољења. То значи да не само што ћете са губитком масних наслага изгледати и осећати се боље, већ ћете отклонити шансе за веома опасне здравствене проблеме. И зато смо вам за данас припремили турбо дијету за раван стомак.

Турбо дијета за раван стомак делује по једноставном принципу. Подразумева конзумирање различите врсте хране укључујући воће, поврће, интегралне житарице, здраве масти и протеине. Оно што морате избегавати јесу угљени хидрати, као и сва нездрава и масна храна.
Јеловник је унапред одређен и попут многих других дијета садржи веома мало калорија, те се припремите за период у ком се може десити да осетите глад.

Наиме, конзумира се само 1100 калорија које су распоређене на 3 оброка, док су ужине избачене.

Јеловник турбо дијете за раван стомак

Јеловник је унапред одређен и неће вам задавати много муке. Идеалан је за оне који не воле много да експриментишу у кухињи јер су јела прилично једнолична и једноставна за спремање. Позитивно је и то што нема бројања калорија и учења која храна је дозвољења, а која не.

Фото: Депозитфото

 

 

По окончању дијете постепено уводите нове намирнице и трудите се да се храните здраво. Ако будете били умерени и окренули се ка здравој исхрани нећете осетити бумеранг ефекат и трајно ћете задржати новостечену фигуру.

Први дан 

Доручак: Кафа, тврдо кувано јаје и интегрална земичка премазана немасним сиром и комадом шунке.

Ручак: Порција зелене салате зачињења са маслиновим уљем и лимуном и ћуреће ролнице припремљење на следећи начин: Исеците мало спанаћа, пар шампињона, четири ротквице, две кашике сенфа, две кашике сурутке, кашику уља, мало соли, бибера и кашику рена. Ставите смесу на већу шницлу ћуретире и уролајте. Пеците на маслиновом уљу неких 20 минута и сервирајте топло.

Вечера: 100 г макарона скуваних и динстаних на уљу са белим луком, зачинима и једном црвеном паприком. У макароне можете додати и пар лискица спанаћа.

Други дан

Доручак: Кафа без шећера (или чај) и два комада интегралног двопека премазаног са мало маргарина и џемом.
Ручак: Скувати шољу пиринча, 100 г шампињона, мало шаргарепе, једну тиквицу и један парадајз. Сервирати пиринач са салатом од једног пардајза и краставца.

Вечера: Салата направљења од 50 г обарене тестенине, пола црвеног лука, 50 г димљеног пилећег филеа, пар кикирикија, две лиске купус салате, 2 кашике биље масти, мало соли, мало бибера и пар капи лимуновог сока.

Трећи дан

Доручак: Кафа и воћни мусли (чаша млека, 50 г корнфлекса, пола кивија, мандарина, орах, кашика сувог грожђа и пола кашике меда).

Ручак: 150 г лосола сервираног са бареним спанаћем и комадом интегралног хлеба.
Вечера: Салата од куваног кромпира и лука и 100 г тврдог сира или комад интегралног хлеба.

Боље резултате ћете добити одласком у теретану.

Пре почетка ове дијете, обавезно се консултује са вашим лекаром!

(Блиц жена)