Жељко се присетио тешких момената.

- Изгледало је грозно, мислили смо да ће се поправити ситуација. Најмање се очекивало да ће у Босни бити рата, људи су се волели у Мостару, тамо живе људи разних националности. За мене је то било ето пре 30 година и иза мене је, али неке ствари су ме много заболеле. Неки људи се рађају стари, а неки млади умиру. Много људи није имало шансу да живи и то је велика неправда - присетио је Жељко.

Певач је испричао да је током рата био тешко рањен јер га је метак погодио између левог кука и кичме.

Фото: АТА имагес

 

- Ја сам имао ту несрећу да будем поприлично тешко рањен. Мој отац ми је често говорио тад не знаш ти шта је рат, шта су тенкови, не излази из подрума. Ја сам био млад човек, скачем да помогнем свакоме јер је било доста рањених и баш ме задесио тај метак, онај сетлећи метак на тенку. Видео сам га како иде ка мени, кренуо сам да се бацим на страну. Погодио ме је код левог кука и пребио ми је доњи део кичме. Кад сам дошао на ВМА рекли су ми да ме је Бог погледао, да смо могао да бирам где да ме погоди да имам најмању штету, то је то место - испричао је Самарџић.

Фото: АТА имагес

 

Након рата певач је у Београд дошао без динара у џепу и почео живот из почетка. Каже да ће Београду вечно бити захвалан за сву љубав коју је баш у том граду доживео.

- Београд ме је очарао. То је за мене најлепши град на целом свету, најлепше ствари су ми се ту десиле. Ја волим свој родни Мостар, али Београду ћу до краја живота бити захвалан што су имали љубави за мене кад ми је била највише потребна - рекао је певач.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".