Чувен по романтичним концертима поводом Дана жена, певач нам овога пута приређује зимску чаролију.


Овим поводом, питали смо Жељка како му је увек полазило за руком да женама пренесе емоцију кроз песме.

- Жене су те које у највећем броју посећују моје концерте, али сада има повећи број младића који доводе своје лепше половине на моје наступе. Претпостављам да је међу њима и доста оних који су се упознавали и заљубљивали уз моје песме. Такође има велики број девојака и жена које су као мале уз мамину пратњу долазиле да ме слушају, што се наставило и како су одрастале. Још увек чувам стара писма која сам добијао баш од тих девојчица, од којих неке сада гледам и на телевизији - загонетно каже Жељко али не открива које су то јавне личности биле његови фанови.

С обзиром на то да корона вирус не јењава, опште је познато да је музичка бранша можда понајвише погођена овом пандемијом. На питање како се са тим бори, Самарџић каже:

- Ја сам на време размишљао о периоду када ће ми године све мање дозвољавати певање, то време се поклопило са пандемијом. Од октобра месеца сам пензионер, имам своју пензију која ми је довољна. Супруга Маја и ја немамо неке посебне прохтеве. Живимо скроман живот, али достојан свих оних који пристојно живе, што бих свима пожелео. Нажалост, нисам ја једини који је зарађивао од мојих концерата. Ту су и инструменталисти, музичари, људи који се баве расветом, кабловима... Велика ми је радост кад им јављам за концерт, верујем да их та вест често обрадује више него мене.

Фото: АТА имагес

 

 

Корона вирус није заобишао ни његову породицу.

- Разболели су се унуци, па ћерке и зетови. Били су у карантину 14 дана и хвала Богу прошли су без тежих тегоба. Маја и ја мало више водимо рачуна те смо у реду. Чинимо како се мора. Велика је туга за онима који су нас заувек напустили - каже певач који се годинама бори са обољењем штитне жлезде.

- Добро сам сада, већ дужи период имам тај проблем са штитном жлездом. Редовно пијем терапију и зато је све под контролом. Трудим се да живим здрав живот, да што више будем на свежем ваздуху, па ми не отежава свакодевницу. Прилагођавам се генерално како годинама, тако и времену у ком живимо. Нажалост корона нам баш не иде у прилог, истиче Жељко који ових дана има разлог и за славље јер се ближи тренутак када ће добити четврто унуче.

- Увек сам се надао да ћу дочекати да ми и најмлађа, трећа кћерка Миња подари унуче. Пресрећан сам што ће се то, Боже здравља, и догодити почетком фебруара. Она носи девојчицу, тако да ћу имати две унуке и два унука, не постоји ништа лепше. Миња ће такође бити и гост на концерту, певаће пратеће вокале. Када сам је питао да ли јој смета стомак који је већ доста порастао, рекла ми је да не смета и да јој је задвољство да буде део тога. Колико год да воли музику и поседује свој студио, она се поред понеких цовер-а не проналази потпуно у овом свету, искрен је Жељко.

С обзиром на то да је са супругом Мајом у браку дуге 44 године, питали смо га да нам открије њихове мале тајне.

- Битан је баланс, ко је у тренутку расположенији тај попусти, некад она, некад ја. Међу нама влада велико пријатељство пре свега, поверење и љубав, открива певач и присећа се чиме га је супруга освојила:

- Издвајала се из масе својом повученошћу и смиреношћу. Упознали смо се када сам певао на једној игранци на којој се нашла, а потом смо се срели и на њеној матурској вечери. Био сам директан и одмах сам је приупитао да ми буде жена. Сви су ми говорили да немам шансе, али ето, успео сам, практично сам освојио неосвојиву тврђаву. Када би је сви гледали мојим очима била би најлепша на свету.

За крај смо га питали како му се допадају нови музички правци на нашој естради.

- Иако немам толико додирних тачака са данашњом популарном музиком, морам рећи да ми се допада. Има доста младих талената који би могли направити велике каријере. Морају свакако доста да се труде како би своје каријере увек дизали на виши ниво, ипак је песма та која нас краси. Сматрам да је небеска капа довољна за све да се под њом пронађу. 

Бркове сам обријао због инфекције

Певача смо питали и да нам открије зашто више нема његових аутентичних бркова, на шта нам је открио да их је и он јако волео али да су му правили сметње на лицу.

- Били су супер али мало су ми правили инфекције на лицу па сам морао кратко да се одморим од њих. Тек када сам их скинуо сам схватио колико сам са њима деловао старије, рекао је кроз смех па наставио:

- Никад се не зна, можда их вратим, а можда и за један од следећих албума одрадимо нови имиџ.

Стеван и Милица као младе наде

Жељко не крије да међу млађим певачима има талентованих и предвиђа им велики успех.

- Што се мезимаца тиче, сви знају да веома поштујем и волим Стевана Анђелковића, дивну и културну Милицу Тодоровић... Има их стварно пуно. Споменуо бих и Милену Ћеранић, она је једном приликом урадила кавер једне моје нумере, поводом чега сам јој и честитао путем Инстаграма.

Пред распродати концерт у Комбанк дворани 24. 12.2021. Жељко Самарџић је објавио на свом Ју тјуб каналу нови спот и песму "Опрости ако тражим превише".

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".