Реч је о Корни групи, на чијем је челу био композитор и клавијатуриста Корнелије Бата Ковач.

Корни група, која је постојала од 1968. до 1974., променила је више певача, међу којима су била и имена као што су Душан Прелевић и Дадо Топић.

Фото: Јутјуб принтскрин/PDV Rokovnik

 

 

Живот ове групе, може се рећи, био је двострук. Они спадају међу прве представнике прогресивног рока на нашим просторима, али су такође, упоредо са озбиљним, комплексним и дугим нумерама снимали и лагане и, условно речено, неозбиљне, комерцијалне поп нумере, из комерцијалних разлога.

У једном тренутку, у групу је стигао и тада млади сарајевски певач, Здравко Чолић, који је у то време певао у групи Амбасадори.

Фото: Јутјуб принтскрин/PDV Rokovnik

 

 

- У групи Амбасадори, видим га у "Шлагеру сезоне", и рекох, то је тај. Млад је, енергичан, висок глас... Међутим, врло брзо смо установили да је он соло певач. Али, баш соло певач поп музике... То је интересантно, ми јесмо свирали и поп музику. Али, нешто нам није ту функционисало. То може да се третира као моја грешка у процени. Две године после распада Корни групе, ми смо поново почели да сарађујемо и радили смо савршено, годинама. Али, нешто друго - исрпичао је својевремено Ковач у документарном серијалу "Роковник".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".