Датум рођења: 17. август 1978. године

Место рођења: Београд

Највећи хитови: Огледалце, Најбоља другарица, Бићу твоја, Инсомниа, Слатка мала, Казино, Тихи убица...

Зовем се Јелена, Јелена...

Јелена Карлеуша пореклом је из Лике, из места Брлог где су јој очеви корени. Често са поносом истиче да је њена прабака била аустријска грофица Марија фон Дајц. Њена мајка Дивна Карлеуша, била је најпознатија српска радио–новинарка, док је Драган радио као криминалистички инспектор.

- Она је млада и амбициозна. Жељна је доказивања, успеха и певања. Оно што је као девојчица зацртала себи као животни пут, сада се максимално труди да испуни и оствари. Прати је срећа, а помажу јој тврдоглавост и упорност. Јелена Карлеуша свима даје до знања да од живота жели и мора да направи "нешто". То се односи на њену певачку каријеру, али и приватан живот. - писао је "Сабор" 21. 7. 1997, а оно што је сигурно да Јеленина амбиција, жеља за доказивањем и успехом ни данас не јењавају.

Фото: Архив Борбе

 

Постаћу највећа звезда наше естраде

Од својих почетака на сцени, па све до данас Јеленина појава, као и приватни живот не престају да интригирају јавност. Мењала је имиџ, музички стил, а својим изјавама и даље провоцира и изазива бурне реакције. 

- Никога не копирам. Имам свој имиџ и сасвим је нормално да ми је изглед много помогао у каријери. Свако ко тврди ко тврди да обожава ружну певачицу лаже, јер у целом свету лепота прави посао и врло је курентна. (Архив Борбе, Блиц, 27. 12. 1198)

- Никада не бих одбаила да се сликам за "Плејбој", када су се за тај лист сликале светске звезде, почев од Мерилин Монро, до данашњих старлета Синди Крафорд, Памеле Андерсон, Џенет Џексон... Свога тела се не стидим и уживам  када чујем како ме називају секс симболом YU естраде. (Архив Борбе, Блиц, 27. 12. 1198)

Фото: Архив Борбе

 

- Моје песме су пуне љубавне лирике, лепих стихова, па до оних похотних и врцавих секси тема, и сасвим је у реду да својим обожаваоцима  увек наново нудим доста узбуђења и запаљивог ероса у сваком наступу. (Архив Борбе, Блиц, 27. 12. 1198)

- Луцкаста сам, али нисам од оних девојака које воле да заводе мушкарце. Голе груди су моје главно женско оружје, које наравно увек и побеђује. (Архив Борбе, Блиц, 27. 12. 1198)

Фото: Архив Борбе

 

- Не желим да будем класична певачица народне музике, која ће се лепо обући, стати мирно на подијум и неће се померати док не отпева песму. Треба да се помере границе схватања слободе. (Архив Борбе, Вечерње новости, 21. 6. 1997)

- Прва сам певачица новокомпоноване естрадне бранше која се без стида, лажног морала и дволичности усудила да се слика провокативно и без одеће. (Архив Борбе, Вечерње новости, 21. 6. 1997)

Трачеви одржавају моју популарност

Карлеушину каријеру пратили су бројни трачеви. Причало се да ради за шанком, да је извадила силиконе, као и то да је извадила ребра. 

Фото: Архив Борбе

 

 

- Писано је о покушају атентата на мене, постављеној бомби испод џипа, чак су ме доводили у везу са мени непознатим мушкарцима. Ништа од тога није тачно. (Архвив Борбе, Вечерње новости, 1. 1. 2001)

У рату са пола естраде

Ратовала је са колегиницама  којима се нису свиделе њене изјаве, са већином се и не дружи, али свакако да постоје и они које цени.

- Рекла сам неке ствари о естради које сви знају, а о којима се ћутало. Проблем је што у овом послу нису навикли на искреност, па су се онда зачудили кад је неко отворено рекао нешто што мисли.  (Архив Борбе,  Вечерње новости, 26. 9. 1999)

Фото: Архив Борбе

 

Карлеуша је тужила Дару Бубамару због наводних увреда у недељнику "Скандал". Међу онима са којима је дошла у сукоб су и Сека Алексић, Мира Шкорић, Иван Ивановић, Лепа Брена, Саша Видић.

Фото: Архив Борбе

 

"Рат Јеце и Цеце" добро је познат јавности. Карлеуша је уз прегршт увреда оптужила Цецу за присно дружење са "земунским кланом", крађу огрлица, као и намештене текстове у новинама.

Познато је да Јелена често ратује и са медијима, па често прети тужбама припадницима седме силе. 

Фото: Архив Борбе

 

Трагична побигија  вереника Зорана Давидовића Ћанде

Зоран Давидовић Ћанда (28) убијен је у сачекуши крајем марта 2000. године.

Јелена је имала непуне 22 године када се одиграла ова трагедија. Пар је  требао да се венча у августу те године. Скрхана болом, након овог догађаја, Јелена се десет месеци није појављивала у јавности. 

- Како бих заштитила себе, остаћу без коментара. За 40 дана рећи ћу вам све - једино је што је изјавила новинару "Експреса" непосредно после убиства.

Фото: Архив Борбе

 

Одазвала се новинарима само почетком јула и без, сензациолистичких изјава, рекла да ће се њен нови ЦД појавити тек око Нове године, а не почетком септембра, како је планирано. 

- Истина је само једна: песме са последњег албума не могу да певам, јер су све посвећене њему. Како би и други реаговали када бих запевала "А ти си добро, здрав и жив..."  Било би неумесни да запевам "Била бих ти лепа млада"... Заиста бих била млада да се судбина није поирала са нама...  (Архив Борбе, Експрес Политика 21. 8. 2000)

Нови дедињски станари и развод са Карићем

Неколико година након погибије њеног вереника Зорана, Јелена је упловила у романсу са Бојан Карићем, нећаком контроверзног српског бизнисмена Богољуба Карића. Пар је недуго затим купио кућу на Дедињу.

- Ових дана виђена је у најпрестижнијим  салонима намештаја како са Бојаном и његовим родитељима бира намештај за њихово ново љубавно гнездо. (Архив Борбе, Експрес политика, 1. 4. 2003)

Фото: Архив Борбе

 

- Признајем да сам размажена и да желим да доминирам над мушкарцем. Од човека мог живота, мог дечка, увек очекујем да ме обасипа пажњом, дели комплименте, уважава ме, подржава... Да то буде склоп љубави и пријатељства. За мене је најсексуалнија ствар на мушкарцу Версаће и феноменалан осећај када за партнера имате и љубавника и пријатеља. (Архив Борбе, Блиц 27. децембар 1998)

Постала је госпођа Карић 23. септембра 2004. године.

- О браку нисам имала предрасуде, нити сам га претерано идеализовала. Са Бојаном сам и пре тога живела, нешто више од годину дана, тако да смо чари заједничког живота упознали одавно. Ово је био само логичан наставак. Удала сам се да би то трајало, а не ради сигурности - Рекла је Јелена за "ТВ Новости" 12. 1. 2005, међутим, пар се убрзо развео марта исте године.

Бајка у Ковилову - венчање са Душком Тошићем 

На Видовдан, 28. јуна 2008. године Јелена се на вечну љубав заклела фудбалеру Душку Тошићу. Гламурозна  свадбена церемонија одржана је у хотелу "Президент" у Ковилову уз 150 званица.

Фото: Архив Борбе

 

По угледу на своје колегинице ЈК је продала ексклузивно право фотографисања  венчања једном недељнику. 

Јелена и Душко нису имали црквену церемонију венчања јер се већ пред Богом на верност заклела Бојану Карићу 2004. године. А на свадби је било много званица са естраде Драгана Мирковић, Мина, Костић, Индира Радић, Љуба Аличић и многи други. 

Фото: Архив Борбе

 

Јелена и Душко у браку су добили ћерке Атину и Нику.

Иако је на венчању узела презиме Тошић, недуго затим вратила је девојачко презиме Карлеуша.

Фото: Архив Борбе

 

Геј икона

- "Џеј Кеј" се током целе 2010. године константно залагала за бољи положај геј- лезбејске популације у Србији. Прво својим концертом у "Београдској арени", затим поклоном у виду геј застава за Параду поноса, наступима у јавности и својој колумни о којој је цела Србија причала. Пре Карлеуше геј иконе су биле глумица Мирјана Карановић, певачица Индира Радић и списатељица Биљана Србљановић. (Архив Борбе,  Вечерње новости 28. 12. 2010)

Часописи "Focus" и "W" назвали су Јелену Карлеушу  "балканском Мадоном" и  "српском Лејди Гагом", а она сама често зна да истакне како је "Дива".

Фото: Архив Борбе

 

- Моја каријера и мој  изглед немају везе с тиме каква сам ја особа, а углавном се то изједначава у медијима. Иако сам јако агресивна на сцени, то не значи да сам таква и у приватном животу. (Архив Борбе, Национални, 6. 12. 2002)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".