Креатори наставка, који је режирала Лана Вачовски, открили су нове детаље филма који је назван – "Матрикс: Ускрснуће".

Нео, звани Томас Андерсон (Кијану Ривс), фрагментарно се сећа својих подвига у трилогији "Матрикс" и покушава да одгонетне шта му се догодило и ко је он.

Трејлер отвара брадати Ривс који тражи помоћ од психијатра са наочарима, а тумачи га Нил Патрик Херис, најпознатији по улози из серије Како сам упознао вашу мајку.

Ривсов лик кaже како сања за које се чини да алудирају на Неову прошлост као месијанске фигуре покрета отпора у рату са вештачком интелигенцијом.

Ривс, којег Харис зове Томас, изгледа није свестан истине коју је Нео научио у првом филму - да је свет који познаје софистицирана симулација коју је направио компјутер.

Али примећује да нешто није у реду док се вози лифтом, проучава сопствени одраз у огледалу и седи у кади са пластичном жутом патком на глави.

У томе му помаже млади Морфеј (Јаија Абдул-Матин II). Пријатељица Неа Тринити (Кери Ен Мос) такође се практично не сећа ничега о Матриксу. Али јунаци се некако сусрећу и урањају у још једно путовање кроз овај мистериозни свет.

Matrix Resurrections биће пуштен у биоскопе и на сервис за стриминг ХБО Макс у децембру.

Оригинални филм Матрикс изашао је 1999. године, а прва два наставка објављена су 2003.

Серија филмова обрађује виртуелну стварност коју је изградила футуристичка вештачка интелигенција да пороби човечанство.