Како "Новости" незванично сазнају, поменута девојка, иначе сестра Матејевог доброг пријатеља и добар познавалац Београда, после писања медија о томе да је, на неки начин, последња имала контакт са својим суграђанином, веома се уплашила и управо због тога зазире од јавности.

Хрватски и српски медији недавно су изнели у јавност податак до којег су дошли истражни органи, да се Матеј Периш, управо последњи пут чуо са њом. Према неким информацијама, Матеј је у ноћи када је с другарима био у београдском клубу "Готик" сасвим случајно, "начуо" да је и његова пријатељица из Сплита у српској престоници. Због тога јој је, наводно, око 23 сата, послао СМС поруку, како би се видели.

Млада Сплићанка му, међутим, није одговорила на позив, ни на поруку. Наводно, најпре је рекла да га није добро чула од буке у "Готику", а потом да је поруку видела тек следећег дана.

Према незваничним информацијама, М. С. је била у Београду много пре него што је Матеј са пријатељима дошао у српску престоницу, где је желео да сачека Нову годину. Наводно, они су се и чули телефоном, али је М. С. одбила дружење са Матејем и његовим другарима, јер је то било искључиво "мушко друштво", те није хтела да им смета.

Снимци надзорних камера забележили су младог Сплићанина како је "излетео" из "Готика", у мајици кратких рукава, као да има намеру да се са неким нађе на брзину. Камере су забележиле готово комплетно његово кретање, али осим са таксистом, којем је покушао да уђе у возило, не и Сплићанинов сусрет са било којом особом.

Ипак, подсећања ради, у првим данима након што је пријављен Матејев нестанак, кружио је и један снимак, на којем се у даљини, видела непозната девојка у белом. Ко је она и да ли је, евентуално, имала било какав сусрет са Матејем, непознаница је. Можда је чак у питању и М. С. због које је Матеј из клуба истрчао необучен иако је напољу било веома хладно, како би се видели накратко?

НАДА ПОСТОЈИ


Потрага за Матејом се наставља, како на рекама Сави и Дунаву, тако и на копну. Она је осим Београда проширена на још два српска града - Пожаревац и Смедерево. Припадници МУП Србије користе најсавременију техничку и другу опрему, а према нашим сазнањима, ангажовани су и приватни детективи. Отац Ненад Периш и даље верује да му је син - жив.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".