Kako "Novosti" nezvanično saznaju, pomenuta devojka, inače sestra Matejevog dobrog prijatelja i dobar poznavalac Beograda, posle pisanja medija o tome da je, na neki način, poslednja imala kontakt sa svojim sugrađaninom, veoma se uplašila i upravo zbog toga zazire od javnosti.

Hrvatski i srpski mediji nedavno su izneli u javnost podatak do kojeg su došli istražni organi, da se Matej Periš, upravo poslednji put čuo sa njom. Prema nekim informacijama, Matej je u noći kada je s drugarima bio u beogradskom klubu "Gotik" sasvim slučajno, "načuo" da je i njegova prijateljica iz Splita u srpskoj prestonici. Zbog toga joj je, navodno, oko 23 sata, poslao SMS poruku, kako bi se videli.

Mlada Splićanka mu, međutim, nije odgovorila na poziv, ni na poruku. Navodno, najpre je rekla da ga nije dobro čula od buke u "Gotiku", a potom da je poruku videla tek sledećeg dana.

Prema nezvaničnim informacijama, M. S. je bila u Beogradu mnogo pre nego što je Matej sa prijateljima došao u srpsku prestonicu, gde je želeo da sačeka Novu godinu. Navodno, oni su se i čuli telefonom, ali je M. S. odbila druženje sa Matejem i njegovim drugarima, jer je to bilo isključivo "muško društvo", te nije htela da im smeta.

Snimci nadzornih kamera zabeležili su mladog Splićanina kako je "izleteo" iz "Gotika", u majici kratkih rukava, kao da ima nameru da se sa nekim nađe na brzinu. Kamere su zabeležile gotovo kompletno njegovo kretanje, ali osim sa taksistom, kojem je pokušao da uđe u vozilo, ne i Splićaninov susret sa bilo kojom osobom.

Ipak, podsećanja radi, u prvim danima nakon što je prijavljen Matejev nestanak, kružio je i jedan snimak, na kojem se u daljini, videla nepoznata devojka u belom. Ko je ona i da li je, eventualno, imala bilo kakav susret sa Matejem, nepoznanica je. Možda je čak u pitanju i M. S. zbog koje je Matej iz kluba istrčao neobučen iako je napolju bilo veoma hladno, kako bi se videli nakratko?

NADA POSTOJI


Potraga za Matejom se nastavlja, kako na rekama Savi i Dunavu, tako i na kopnu. Ona je osim Beograda proširena na još dva srpska grada - Požarevac i Smederevo. Pripadnici MUP Srbije koriste najsavremeniju tehničku i drugu opremu, a prema našim saznanjima, angažovani su i privatni detektivi. Otac Nenad Periš i dalje veruje da mu je sin - živ.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".