Подсетимо, деветоструки победник Аустралијан опена је на тамошењем Савезном суду одбијен у жалбеном поступку поводом одузимања визе од стране министра за имиграције, Алекса Хоука, а када се суђење завршило, Новак се на следећи начин обратио јавности:

- Волео бих да се на кратко изјасним о исходу данашњег суђења. Сада ћу узети мало времена да се опоравим и прикупим, пре него што будем давао додатне изјаве на ову тему. Екстремно сам разочаран пресудом да се одбије моја жалба, што значи да нећу моћи да браним титулу на Аустралијан опену нити да у њој останем, рекао је Ђоковић и додао:

Поштујем одлуку Суда и сарађиваћу са свим релевантним властима по питању мог одласка из Аустралије.

Непријатно ми је што је фокус претходних недеља био на мени, и надам се да ће се сада сав фокус пребацити на турнир који волим. Волео бих да пожелим учесницима, званичницима, радницима, волонтерима и свим навијачима на свету све најбоље у вези са турниром.

На крају, хтео бих да се захвалим мојој породици, пријатељима, тиму, навијачима и мојим земљацима Србима на континуираној подршци. Били сте ми велики извор снаге", навео је Ђоковић у саопштењу које преноси аустралијски "Ејџ".

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".